Cazări la Untold. Un aparthotel din Mănăştur rivalizează cu hotelul din Ibiza unde fac show cei mai buni DJ

0
0
Aparthotelul de 4 stele Nox (foto mijloc) din Cluj, aflat în cartierul Mănăştur, oferă un penthouse pentru două persoane la 4.809 euro. O cameră dublă la hotelul de 5 stele Vega din Mamaia costă 1.000 de euro, iar la hotelul Ushuaia din Ibiza, 6.000 de euro. FOTO: Booking
Aparthotelul de 4 stele Nox (foto mijloc) din Cluj, aflat în cartierul Mănăştur, oferă un penthouse pentru două persoane la 4.809 euro. O cameră dublă la hotelul de 5 stele Vega din Mamaia costă 1.000 de euro, iar la hotelul Ushuaia din Ibiza, 6.000 de euro. FOTO: Booking

Mai sunt puţine oferte de cazare în Cluj-Napoca pentru perioada 4 - 7 august, când are loc festivalul Untold. Există şi oferte pentru „studenţi”, la 30 de lei locul pentru cort la Bonţida, dar şi de 4.800 de euro un penthouse într-un aparthotel din Mănăştur. În general, preţurile sunt triple faţă de perioadele normale.

Cu o săptămână înaintea începerii festivalului Untold, cele mai mici preţuri de cazare în Cluj-Napoca se pot găsi - la cort în Bonţida – 30 de lei (6 euro) de persoană pe noapte. „Spaţiu de parcare generos, utilităţi disponibile apă curentă de la reţea, curent electric, duşuri cu apă caldă, toalete, umbră, loc acoperit cu mese şi scaune, îngrădit, iluminat. Preţuri atractive”, se arată în anunţul de pe OLX. 

Pe site-ul creat de organizatorii Untold mai erau disponibile, joi dimineaţă, puţine locuri de cazare. Cele mai ieftine cazări sunt în căminul Universităţii Tehnice: a rămas un loc într-o cameră de patru persoane/4 nopţi, cu duş şi toaletă privată, costă 645 de lei (circa 32 de euro pe noapte). Mai este disponibilă şi o întreagă cameră de 4 persoane la 2.580 de lei (129 de euro pe noapte).

La hotelul de 5 stele Grand Hotel Italia, relativ aproape de centrul oraşului, preţul pentru o persoană pentru 4 nopţi este de 421 de euro (105 euro/noapte).  Mai sunt locuri şi la hotelul Radisson Blu Untold - care se află chiar lângă Cluj Arena – 1.500 de euro de persoană pentru 4 nopţi, aici fiind incluse şi bilete VIP la festival. Un japonez a plătit 10.000 de euro pentru un apartament la acest hotel, care are inclus şi un pupitru de DJ şi mai multe surprize.

cluj untold residence. foto booking

Cea mai scumpă este vila „Untold Residence” cu trei dormitoarea pentru care se cer 8.112 euro. FOTO: Booking

Vilă cu trei dormitoare – 8.000 de euro 


Am căutat camere duble, pentru două persoane, în perioada 4-8 august (4 nopţi) şi pe platforma Booking. Cea mai ieftină cazare este de 292 de euro pentru o cameră dublă cu baie comună la pensiunea Leone (73 de euro/noapte), într-un cartier al oraşului. Urmează Hotelul Liliacul - 3 stele, aflat pe Calea Turzii, la marginea oraşului, cu 470 de euro pentru o cameră dublă (117 euro pe noapte). Apoi, preţurile la hoteluri şi pensiuni trec de 500 de euro. Un hotel de 4 stele la graniţa oraşului cu satul Feleac - Wonderland Resort- vinde cu 689 de euro camera dublă. La hotelul „Confort”, de 3 stele, de pe Calea Turzii, pentru o cameră dublă se cer 1.119 euro, iar pentru micul dejun se mai taxeaxă 8 euro de persoană. Celelalte hoteluri trec lejer de 1.000 de euro. 

Cea mai scumpă ofertă este prezentantă de un aparthotel, aflat tot la marginea oraşului, în cartierul Mănăştur - Nox - care cere 4.809 euro pentru două persoane într-un apartament penthouse de 86 de metri pătraţi şi taxează în plus 10 euro de persoană pentru micul dejun. În perioada obişnuită de vară un astfel de penthouse se închiriază cu 1.700 de euro. 

Apoi, sunt multe apartamente, vile şi case, având preţuri variate. Foarte multe oferte depăşesc 1.000 de euro.  Cea mai scumpă este vila „Untold Residence” cu trei dormitoarea pentru care se cer 8.112 euro. Banii trebuie plătiţi în avans şi nu sunt rambursabili. 

cluj nox aparthotel

Aparthotelul Nox, de 4 stele, din cartierul Mănăştur, oferă un penthouse pentru două persoane la aproape 5.000 de euro pe perioada festivalului. FOTO: Booking. 

Garsonieră la 400 de euro, apartament la peste 1.000 de euro

Ofertele de pe Booking sunt la preţuri duble, triple şi chiar de mai multe ori mai mari decât în perioadele obişnuite. 

Pe OLX, la capitolul oferte ieftine, găseşti o garsonieră cu 250 de euro (1.250 de lei) sau 400 de euro (2.000 de lei), într-un cartier mărginaş. Cu circa 1.000 de euro (5.000 de lei) poti închiria un apartament premium, cu loc de parcare, foarte aproape de locul unde are loc festivalul. Sunt, din nou, foarte multe apartamente bine puse la punct care trec de 1.000 de euro, aflate în diferite părţi ale oraşului. 

Hotelul Vega de 5 stele din Mamaia (1.080 de euro cameră dublă cu prânz inclus). FOTO: Booking

Cluj sau Mamaia 

În aceeaşi perioadă, în Mamaia, pe Booking, în aceleaşi condiţii (cameră dublă, două persoane) cea mai bună ofertă este la Hostel Cazino Nord (2 stele) 134 de euro cu baie comună. La 183 de euro, poţi obţine o cameră dublă şi mic dejun la vila Luminiţa, aflată la 200 de metri de plajă. Hotelul Dona de 3 stele oferă o cameră dublă la 203 euro. Cele mai multe hoteluri de 3 stele costă între 300 şi 400 de euro, multe având şi micul dejun inclus. 

Hotelurile de 4 stele încep de la 350 de euro şi ajung până la circa 550 de euro. Hotelurile de 5 stele încep undeva la 500 de euro şi ajung până la 4.500 de euro. Cu 1.080 de euro, Hotelul Vega, de 5 stele, din Mamaia oferă cazare în cameră dublă cu prânz inclus.  
 

cluj hotel ushuaia


Circa 6.000 de euro costă o cameră dublă la hotelul din Ibiza unde se ţin cele mai tari petrecheri cu DJ - Ushuaia. De exemplu, în 3 august, aici vor face show DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE, iar pe 4 august - Martin Garrix.  FOTO: Booking

Clujul rivalizează cu Ibiza  

S-a vorbit despre o comparaţie a Clujului cu Ibiza. Cea mai ieftină cazare în celebra staţiune spaniolă este, pe Booking, la Hotelul Anibal - 849 de euro, la un hotel de 2 stele, aflat la 450 de metri de plajă. Pentru două şi trei stele trebuie să scoţi din buzunar mai bine de 1.000 de euro. Hotelul de 4 stele Vibra Piscis oferă o cameră dublă la 1.249 de euro cu mic dejun inclus. 

Cu 1.358 poţi obţine o cameră dublă All inclusive în Hotelul de 4 stele Snados El Greco, aflat la malul mării. 

Pentru 8.846 de euro primeşti o vilă cu 6 dormitoare – Holiday Villa Ibiza, aflată la un kilometru de plajă. 


Pentru 6.000 de euro poţi obţine o cameră dublă la celebrul hotel Ushuaia Ibiza Club Hotel, unde au loc cele mai tari petrecei cu DJ aflaţi în topuri mondiale. În programul clubului hotelului, de exemplu, în data de 3 august, pe scenă vor urca DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE, Lost Frequencies, MATTN, Mr. Pig, More artists TBA iar în 4 august vor face show Martin Garrix, Disciples, KVSH, Malarkey, Osrin, Leonardo Das Cabrio.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Abonamentele pentru festivalul Untold au fost scoase la vânzare. Preţurile pentru cele două tipuri de tichete

Un simplu anunţ a aruncat în aer preţul cazărilor în Cluj. O casă se închiriază pentru patru zile cu 36.000 de lei

Mai multe - Cluj-Napoca

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite