Cătălin Baba a cerut Primăriei Cluj o clădire din centrul oraşului pentru Universitatea Tehnică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sedinta de Consiliu Local
Sedinta de Consiliu Local

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a trimis o solicitare Primăriei Cluj-Napoca prin care a cerut ca imobilul situat pe strada Memorandumului nr. 22 să fie cedat Universităţii Tehnice. Clădirea ar urma să fie reabilitată din fonduri europene. Această solicitare a iscat unele discuţii între consilierii locali care sunt şi profesori la Universitatea Tehnică şi ceilalţi consilieri.

„Prin prezenta, vă rugăm să fiţi de acord cu preluarea în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a imobilului situat în municipiul Cluj-Napoca, strada Memorandumului nr. 22. În acest sens, în vederea demarării procedurii de preluare este necesară emiterea unei hotărâri a Consiliului Local de trecere din domeniul public al municipiului şi administrarea consiliului local în domeniul public al statului şi administrarea M.E.C.T.S.", se arată în solicitarea semnată de ministrul Baba.

Consilierul local Steluţa Cătăniciu a fost prima care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de această cedare a imobilului. „Dacă cei de la Universitatea Tehnică ştiu să acceseze fonduri europene, iar noi cei de la Primărie nu, atunci să vină profesorii de la UTCN să conducă oraşul, să vină să candideze ei, că poate ar fi mai bine pentru oraş. Eu zic că ne grăbim să cedăm această clădire Universităţii", a precizat Cătăniciu.

La rândul său, primarul Radu Moisin a precizat că nu consideră că municipalitatea se grăbeşte, deoarece este vorba de o informare şi nu despre un proiect de hotărâre. „Am venit cu o informare, nu cu un proiect de hotărâre. Spaţiul valorează 7 milioane de lei, cât costă renovarea. Eu cred că oraşul câştigă având în centru un spaţiu amenajat si modern", a precizat Moisin.

Consilierul Gheorghe Vuşcan, care este şi profesor la UTCN, i-a atacat pe aceia care s-au opus cedării spaţiului precizând că municipalitatea se laudă cu brandul de oraş, dar când i se cere să ajute o universitate nu o face. De asemenea, şi consilierul Ioan Pop, care este şi profesor la UTCN, a votat pentru promovarea unei hotărâri de consiliu local prin care clădirea să fie cedată Universităţii Tehnice.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite