Casele ţărăneşti din Parcul Etnografic vor fi reabilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casele ţărăneşti vor fi reabilitate.
Casele ţărăneşti vor fi reabilitate.

Firmele sau instituţiile care vor să se implice în conservarea caselor ţărăneşti vechi din Parcul Atnografic „Romulus Vuia" vor putea să facă acest lucru prin proiectul „Acasă în Transilvania", lansat de Consiliul Judeţean Cluj.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au anunţat lansarea proiectului „Acasă în Transilvania", care presupune „adoptarea" unor case ţărăneşti, aflate în Parcul Etnografic „Romulus Vuia", de către firme sau instituţii care doresc să se implice în conservarea lor.

Este vorba de case de patrimoniu, din lemn, cea mai veche datând din anul 1678. „Dorim ca, prin acest lucru, fiecare firmă să facă investiţiile necesare pentru reabilitare, în vederea conservării. Avem în prima etapă nouă astfel de case şi gospodării, iar costurile lucrărilor se ridică la sume cuprinse între 40.000 şi 90.000 de lei, în funcţie de stadiul de degradare a casei", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Potrivit acestuia, casele necesită, printre altele, lucrări de reparaţii la acoperiş, tencuieli în exterior şi interior, zugrăveli, refacerea gardului şi a porţii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite