Cărtărescu, despre preşedintele Ucrainei: „Există eroism în istorie. Toţi tiranii au înţeles că există o forţă mai mare decât cea militară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scriitorul Mircea Cărtărescu susţine că dorinţa de libertate a oamenilor este mai mare decât forţa militară. FOTO: Arhivă personală
Scriitorul Mircea Cărtărescu susţine că dorinţa de libertate a oamenilor este mai mare decât forţa militară. FOTO: Arhivă personală

Scriitorul Mircea Cărtărescu a postat un mesaj emoţionant în care-şi exprimă admiraţia pentru preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi îşi manifestă solidaritatea faţă de ucraineni: „Sunt cu trup şi suflet alături de Ucraina în acest război stupid şi criminal de care ea nu este vinovată”.

„Există eroism în istorie. Perşii erau o forţă inimaginabilă în lumea veche, dar micul popor elen nu a cedat, şi au urmat Termopile, Salamina, Plateea, Maraton. Toţi tiranii, din toate timpurile, au înţeles, pierind jalnic, că există o forţă mai mare decât cea militară, şi că ea câştigă bătăliile, dorinţa oamenilor de libertate. Sunt cu trup şi suflet alături de Ucraina în acest război stupid şi criminal de care ea nu este vinovată.”, a scris pe pagina sa de Facebook scriitorul Mircea Cărtărescu. 

Mesajul este însoţit de o fotografie a preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. 

Preşedintele ucrainean a postat, sâmbătă dimineaţa. un mesaj pe reţelele de socializare din centrul oraşului Kiev, în care dezminte zvonurile conform cărora ar fi cerut armatei să se predea în faţa trupelor ruse.

„Sunt multe informaţii false în mediul online care spun că am cerut armatei să se predea şi că este o evacuare. Sunt aici. Nu ne predăm. Ne vom apăra ţara", a afirmat Zelenski. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Război în Ucraina. Zelenski, nou mesaj din centrul Kievului: Sunt aici. Nu ne predăm. Ne vom apăra ţara! VIDEO

 

Război în Ucraina. Focuri de armă se aud pe străzile Kievului. Zelenski: Noaptea aceasta va fi cea mai grea

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite