Război în Ucraina. Cătălin Drulă: Cer coaliţiei majoritare să iniţieze imediat, din partea României, întreg pachetul de sancţiuni disponibile împotriva Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Drulă, preşedintele interimar al USR  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Cătălin Drulă, preşedintele interimar al USR  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, afirmă că este "momentul să mergem mult mai departe cu sancţiunile împotriva intereselor ruseşti" şi solicită coaliţiei "să iniţieze imediat, din partea României, întreg pachetul de sancţiuni disponibile". Între măsurile solicitate de Drulă se numără închiderea spaţiului aerian al României pentru companiile aeriene ruseşti şi îngheţarea activelor firmelor ruseştin din ţara noastră.

„Un stat agresor trebuie să devină un stat izolat. Pacea, democraţia şi prosperitatea Europei sunt sub atacul Rusiei lui Putin. Nu facem business şi schimburi comerciale cu regimuri agresoare. Rusia trebuie complet izolată politic şi economic", a afirmat Cătălin Drulă, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

El a menţionat că anul trecut, la iniţiativa sa, Guvernul a interzis participarea companiilor din Rusia şi Belarus (printre altele) la licitaţiile publice din România (OUG 25/2021).

„E momentul să mergem mult mai departe cu sancţiunile împotriva intereselor ruseşti. Coaliţia majoritară trebuie să acţioneze rapid, nu doar să ceară public aceste sancţiuni prin liderii săi. România, un stat care are cea mai lungă graniţă a sa cu Ucraina, nu poate aştepta consensul european, de multe ori lent. România trebuie să fie în avangarda sancţiunilor", a susţinut Drulă.

Liderul USR a cerut ca noi sancţiuni să fie adoptate imediat. „Cer coaliţiei majoritare să iniţieze imediat, din partea României, întreg pachetul de sancţiuni disponibile. Uniunea Europeană va ajunge la aceeaşi gamă de sancţiuni - grupul Renew, din care USR face parte, a adoptat o rezoluţie care cere aplicarea maximală a acestora. Este timpul să arătăm curaj şi capacitate de a fi lideri, nu doar să aşteptăm să facă alţii. Trebuie măsuri dure şi imediate faţă de Rusia (şi similare faţă de Belarus):

- închiderea spaţiului aerian românesc pentru liniile aeriene ruseşti

- adoptarea legii Magniţki depuse de USR în Parlament

- sancţionarea companiilor ruseşti din România prin îngheţarea activelor

- restricţii la import şi export

- ieşirea României din Banca Internaţională de Investiţii (bancă creată de URSS, controlată de Putin)", a arătat Cătălin Drulă. Liderul USR a susţinut că Ucrainei trebuie să i se ofere „ajutor umanitar, financiar, dar mai ales militar".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite