Câinii „poliţişti“ în acţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru câini de intervenţie ai Poliţiei Române şi-au demonstrat calităţile în cadrul unei reprezentaţii susţinute la Şcoala de Agenţi de Poliţie.

Cu ocazia vizitei unei delegaţii de lucrători ai Poliţiei din Turcia, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan“ a organizat o demonstraţie privind modul de acţiune a patru câini „poliţişti“ din cadrul Centrului Chinologic din Sibiu. Patrupedele s-au luptat cu „interlopii“, au căutat droguri şi explozibil. Totul, în aplauzele celor aproximativ 150 de elevi ai şcolii.


Cei patru câini din rasa ciobănesc german şi ciobănesc belgian au vârsta cuprinsă între 2-5 ani. Sunt specializaţi în căutarea de urme, salvarea oamenilor acoperiţi de avalanşă, identificarea stupefiantelor şi intervenţia în forţă pentru asigurarea ordinii. În cadrul demonstraţiilor, câinii şi-au îndeplinit cu succes misiunea, motiv pentru care comisarul-şef Ioan Mălăescu, cadru didactic în cadrul Centrului Chinologic Sibiu, a spus că patrupedele vor avea un „viitor frumos în Poliţia Română“.


La eveniment au participat şi opt membri ai unei delegaţii din Turcia care se vor afla pentru o săptămână la Cluj. Poliţiştii turci vor vizita toate structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) din Cluj, iar vizita face parte din cadrul proiectului european „Leonardo da Vinci“.


„Proiectul privind schimbul de experienţă a fost creat cu sprijinul Uniunii Europene. Am mai fost până acum în Spania şi Franţa, iar după vizita din România vom merge în Slovacia. Vrem să urmărim metodele de intervenţie a poliţiştilor români în cazul revoltelor în masă“, a spus Nuri Ozgan, comisar-şef al Şcolii de Poliţie din Yozgat. Oficialul turc a mai specificat că e fericit că se află la Cluj şi apreciază ospitalitatea poliţiştilor clujeni.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite