Boc despre centura Muncii-Apahida: “O deschidem în 2 iulie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat într-o vizită fulger pe șantierul centurii de Nord-Est a Clujului, cea care va lega bulevardul Muncii de comuna Apahida, premierul României , Emil Boc, a dat din nou asigurări că la începutul lunii viitoare drumul va fi deschis traficului rutier.

Premierul Boc i-a dat un ultimatum șefului Direcției Regionale Drumuri și Poduri Cluj, Ioan Pantelimon, transmițându-i că vrea să circule pe centură pe 2 iulie. “Am vorbit cu domnul Pantelimon și i-am spus că peste două săptămâni centura trebuie inaugurată. Centura sau capul, despre asta discutăm aici”, a glumit șeful Guvernului.
Din cele 86 de parcele pe care se întinde centura orașului, 23 nu au fost încă achitate de Statul Român. Din această cauză, mai mulți proprietari de terenuri i-au reproșat lui Emil Boc lentoarea cu care au loc exproprierile. “Să ne dea banii sau să ne ia CF-urile (cărțile funciare – n.r.) ca să nu mai plătim măcar impozite și taxe pe pământul pe care ni l-au luat pentru centură”, a afirmat Corina Trif, una dintre persoanele care încă nu au fost expropriate.
Vizita prim-ministrului Emil Boc n-a durat mai mult de 15 minute, timp în care el a stat de vorbă cu muncitorii aduși la lucru într-o zi de sâmbătă. De menționat este faptul că delegația sosită în vizită, formată  din oficialități locale și de la București, a numărat mai multe personae decât numărul muncitorilor care se aflau astăzi pe șantierul centurii Bulevardul Muncii – Apahida.
Valoarea contractului pentru centură se ridică la 26,6 milioane de lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite