Boc despre afirmaţia preşedintelui PDL Cluj conform căreia Blaga a fost ales cu voturile clujenilor: “E o gogomănie. A fost vorba de matematică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
emil boc

După ce, ieri, Daniel Buda declara că voturile obţinute la Cluj au fost transferate la Timiş pentru a-i asigura un post în Parlament preşedintelui PDL, Vasile Blaga, Emil Boc a ţinut să precizeze că totul s-a făcut corect, conform algoritmului legii, fără nicio influenţă.

Rezultatele după distribuirea mandatelor au provocat tristeţe în rândul pedeliştilor clujeni. Deşi, aşa cum a susţinut Boc “am avut cele mai bune rezultate din ţară pe alianţă - 23 %” (fostul premier a ignorat faptul că cele mai bune rezultate le-a obţinut ARD Alba – 28% - nr), clujenii s-au ales dor cu trei mandate de parlamentari. Această situaţie a fost pusă de unii pedelişti, printre care şi preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, pe seama negocierilor făcute de conducerea partidului. Mai mult Buda, care a rămas fără un mandat de senator, afirma, ieri, pentru evz.ro: “Putem spune că Vasile Blaga a ieşit senator cu voturile de la Cluj”.

Boc: nici măcar Cristian Gog nu poate influenţa computerul

“Este exclus, este o gogomănie să zici că Blaga a ieşit parlamentar cu voturile de la Cluj. S-a ajuns la acest rezultat în urma aplicării unui algoritm matematic, care avantajează unele filiale din ţară. Nu e vorba de trădare sau altceva. Noi am pierdut acum un mandat, dar altădată am beneficiat şi noi de acest sistem. Acum, noi am sprijinit alte filiale din ţară. A fost un joc matematic, unii au avut de câştigat, iar alţii de pierdut. Soluţia a fost dată de computer şi nu poţi influenţa la 8 zecimale rezultatele cu nimic, nici măcar cu voinţa lui Cristian Gog. Cele două mandate suplimentare obţinute de USL la Cluj reprezintă un cadou de la Legea electorală”, a susţinut Boc.

Misterul redistribuirii mandatelor. Cine are dreptate


Adevărul" a explicat într-un material extins care este sistemul după care se face redistribuirea, acesta fiind pur matematic: Legea are în acest punct un limbaj pur matematic, care însă se poate transcrie în felul următor: repartizarea mandatelor în ţară se face pe baza rezultatelor fiecărui partid, în fiecare judeţ, fără a fi ignorate rezultatele obţinute la nivel de ţară.


 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite