Big Brother în cea mai mare comună din România. 137 de ”ochi” vor monitoriza tot ce mişcă în Floreşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia celei mai mari comune din ţară, Floreşti din judeţul Cluj, anunţă că a început procedura de achiziţie a 137 de camere video prin anunţarea licitaţiei pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Valoarea investiţiei, fără TVA, este de 2,536 milioane lei, bani din bugetul comunei.

“Camerele video vor fi 137. Anul acesta vor fi montate în intersecţiile mari şiva fi  realizat sistemul central de monitorizare. Trebuie punctat faptul că nu e vorba de nici un fel de Big Brother. Camerele de supraveghere vor ajuta comunitatea şi vor veni în sprijinul floreştenilor. Este un fapt verificat şi deja implementat cu success în multe oraşe mari din Europa şi chiar în Cluj Napoca”, a spus primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.

Investiţia, “Lucrări de execuţie sistem de supraveghere video pentru creşterea siguranţei sociale şi prevenirea criminalităţii în localitatea Floreşti, jud. Cluj”, are o valoare estimată, fără TVA, de 2,536 milioane lei. Din aceştia, pentru lucrări de execuţie sistem de supraveghere video - 2.415.630,65 lei, diverse şi neprevăzute (5% din valoarea estimată a lucrărilor) - 120.781,53 lei.

Data limită de depunere a ofertelor este 5 mai, ora 10.00, în aceeaşi zi de la ora 11.00 urmând să aibă loc deschiderea ofertelor. Criteriu de atribuire al contractului va fi oferta cu preţul cel mai scăzut, bineînţeles cu respectarea cerinţelor din caietul de sarcini.

Camerele video vor fi cumpărate pe parcursul a doi ani, prioritate având camerele pentru intersecţii şi drumuri.

Potrivit reprezentanţilor Biroului Achiziţii din cadrul Primăriei Floreşti, vor fi cumpărate 39 camere 4G cu alimentare şi fotovoltaică pe stâlpi, 75 camere pe stâlpi pentru intersecţii şi 23 camere Master Slave în intersecţiile majore, precum şi sistemul de monitorizare, centralizare, stocare, prelucrare şi prezentare imagini. 

Floreşti în cifre

Recensământului din 2011 spune că în comuna Floreşti trăiesc 22.813 de suflete. Circa 17.000 sunt români, 3.200 maghiari şi 1.100 romi. Potrivit informaţiilor de la primăria Floreşti, la alegerile locale din 2012 s-au prezentat la vot 67% dintre localnici, la referendumul din 2012- 32,11%, iar la europarlamentare 2014 - circa 22% de floreşteni.

Mai puteţi citi:

Cea mai mare comună din ţară îşi face centură cu 7 milioane de euro. Primarul Floreştiului: „Sper ca întreaga lucrare să fie gata în 6 luni“

De ce au votat oamenii din cea mai mare comună din ţară: „Să nu ne mai fure ţara“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite