Bătălia generaţiilor la Transylvania Music Event

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva zile ne mai despart de cea de-a 6a ediţie a Transylvania Music Event şi este momentul perfect pentru toţi cei care au acceptat provocarea să aleagă taberele:  Rudimental sau Snap? Chicane sau Ice MC? Va fi cea mai tare youth party a anului, sau fanii anilor ´90 vor stabili noi recorduri de audienţă pentru un retro party live? Peste 15.000 de persoane sunt aşteptate în cele două seri ale festivalului.

Preţurile promoţionale pentru bilete, respectiv 50 de lei pentru Youth Party- 21 noiembrie, 25 lei de lei pentru We love the ´90s - 22 noiembrie, se păstrează doar până în 13 noiembrie, anunţă organizatorii. Până în 13 noiembrie, abonamentul pentru ambele zile costă 60 de lei. Din 14 noiembrie a.c., biletele vor costa 70 de lei pentru prima zi, 40 de lei pentru Retro Party, iar abonamentele vor ajunge la 80 de lei.

Senzaţia primei seri

„Vânzările de până acum ne dau impresia că vom avea un public foarte pacifist, fiindcă cea mai mare parte a vânzărilor sunt abonamente, lumea pur si simplu nu vrea să aleagă o tabără! Rudimental este, cu siguranţă, senzaţia primei seri, este un artist demult aşteptat în România. Conceptul We love the ´90s propus pentru a doua seară face săli pline în întreaga Europă, astfel de petreceri reuşesc să adune şi câte 90 de mii de oameni în oraşe precum Oslo sau Helsinki. Noi păstrăm provocarea până la final şi vom vedea cine are ultimul cuvânt: energia tinereţii sau experienţa maturităţii ?!”, spune Iancu Şerbănescu, directorul festivalului Transylvania Music Event.

Peste 15.000 de persoane

Peste 15.000 de persoane sunt aşteptate în cele două seri ale festivalului, primul care se va desfăşura în spaţiul generos al noii Săli Polivalente din Cluj Napoca. Festivalul propune, în două zile consecutive, 21 şi 22 noiembrie, nume mari ale scenei electro contemporane şi artiştii care au definit muzica dance a anilor ’90. În 21 noiembrie, YOUTH PARTY, cea mai mare petrecere indoor pentru tineri a anului, îi are cap de afiş pe Rudimental, pentru prima oară în concert în România. Ei vor fi prezenţi la Cluj în formulă DJ Set (DJ, MC, Solist trompetă), formulă consacrată pentru Rudimental pentru cea mai mare parte a show-urilor pe care le susţin. 

Chicane şi SNAP

Chicane vine la Cluj la doar câteva zile după lansarea celui mai recent album, The Sum of Its Parts, programată pentru 16 noiembrie. Românii vor fi printre primii din Europa ce vor avea şansă să asculte live acest album. Şuie Paparude şi Golan completează primul show al Transylvania Music Event. Atmosfera celor mai marcanţi ani din istoria recentă a României va fi recreată în cea de-a doua seară a festivalului. We love the 90s  este, în special, o provocare de a reasculta live hit-urile care au marcat o perioadă foarte bogată din punct de vedere muzical, cu o scenă dance într-o continuă transformare. La Cluj vor fi prezenţi SNAP!, Nana, Loona şi ICE MC.

Peste 10 milioane de albume vândute, asta înseamnă SNAP! Au creat o combinaţie unică de rap, hip hop şi dance care i-a menţinut permanent în topurile anilor 90. „The Power” şi „Oops up” „Rhythm is a Dancer” au vibrat în cluburile din întreaga lume mulţumită vocei speciale pe care solista Penny Ford o are. Pe Penny Ford o regăsim în 22 noiembrie la Cluj, alături de artistul rap Benjamin Lowe, cu cele mai cunoscute hituri din istoria trupei, dar şi piese de pe albumele mai recente.

ICE MC şi NANA

ICE MC, adică Ian Campbell, e cel care ne-a adus hituri precum „Take away the colour”, „Think about the way” sau „It’s a rainy day”. Accentul jamaican şi ritmurile energice l au evidenţiat ca un artist care poate mişca mulţimi, iar hiturile lui au urcat în topuri vreme de ani la rând.

NANA a cunoscut succesul în 1996 cu primul lui single solo, „Darkman”, propulsat în top 10 în clasamente din întreaga lume, realizare urmată de hituri precum “He’s Coming”, “Remember The Time” and “Lonely”. Originar din Ghana şi obligat să se mute în Germania în adolescenţă, fără să cunoască limba ţării, NANA şi-a găsit refugiul în muzică, pentru ceea ce avea să fie începutul unei cariere la nivel mondial.

A şasea ediţie

În anii ´90, un party fără ritmuri latine era de neconceput. Iar tradiţia trebuie respectată, aşa că Loona va fi partea „exotică” a serii. Cunoscută în România pentru  piesa „Bailando”, lansată în 1998, artista a avut, însă, foarte multe hit-uri europene. Artista de origine daneză nu a părăsit scena muzicală, ultimul ei single, „Brazil”, demonstrând că Loona are aceeaşi energie şi poftă de dans dintotdeauna. Ajuns la ediţia a şasea, Transylvania Music Event este unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din nord-vestul României. Peste 90.000 de oameni au dat viaţă festivalului în cele cinci ediţii precedente, la concerte şi petreceri în care au urcat pe scenă Pete Tong, Tom Craft şi Bar 9, alături de nenumăraţi artişti români. Transylvania Music Event este unul din cele 10 evenimente prioritare ale municipiului Cluj-Napoca şi susţine candidatura oraşului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, după succesul campaniei pentru titlul de Capitală a Tineretului în 2015.

De unde cumpărăm biletele

 Biletele sunt disponibile online pe www.biletmaster.ro, www.myticket.ro şiwww.bilete.ro.

În Cluj, biletele pot fi cumpărate şi din următoarele locaţii

Iulius Mall Cluj-Napoca.

Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca, Luni-Sambata între orele orele 11:00-19:00.

Hipermarketul Cora din Cluj Napoca, Luni-Duminica între orele 12:00 - 20:00.

Rehab College Bar - Cluj-Napoca.

BigApple Bar - Cluj-Napoca.

Caro Club - Cluj-Napoca.

KingPin Shop - Cluj-Napoca.

Magazinele Diverta, Libraria Eminescu, Magazinul Muzica.

Citeşte şi

Festival la castel. Peste 130 de trupe şi artişti vor urca pe scena Electric Castle de la Bonţida în acest weekend. Programul concertelor

Festival de poveste la „Versailles“-ul Transilvaniei. „Electric Castle Festival 2014 va fi «bigger, stronger, better»”

Festivalului Electric Castle de la Bonţida a adunat mai mulţi spectatori decât concertele Deep Purple şi UB 40 pe Cluj Arena

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite