Avocata fondatorului Untold, precizări despre dosarul clientului său: „Nu i-a fost adusă vreo învinuire directă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocata lui Bogdan Buta a precizat că în niciun moment, până la închiderea dosarului de către autorități, nu i-a fost adusă vreo învinuire directă clientului său. Dosarul în care fondatorul Untold era acuzat că ar fi agresat sexual doi minori a rămas la stadiul de verificare a faptelor

Parchetul nu a deschis un dosar pe numele lui Bogdan Buta. FOTO: Arhivă personală
Parchetul nu a deschis un dosar pe numele lui Bogdan Buta. FOTO: Arhivă personală

Investigațiile demarate de Poliția Cluj și de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca în ceea ce privește acuzațiile aduse împotriva fondatorului Untold, Bogdan Buta, au fost finalizate. Cazul a fost clasat.

„Foarte important de menționat faptul că, în niciun moment, până la închiderea dosarului de către autorități, nu i-a fost adusă vreo învinuire directă lui Bogdan Buta. Dosarul a fost clasat ‘in rem’, adică a rămas în stadiul de verificare a faptelor și nu a fost deschis un dosar pe numele lui Bogdan Buta”, a transmis, într-un comunicat de presă, avocata lui Buta, Luiza Buduşan.

În comunicat se mai arată că Buta va demara un proces de defăimare împotriva jurnalistului care a publicat articolul în care s-au adus acuzații calomnioase fondatorului Untold.

Avocata a precizat că dosarul penal „in rem” s-a deschis prin autosesizare, în urma acuzațiilor aduse în luna ianuarie într-o publicație, acuzații care s-au dovedit a fi neîntemeiate.

În urma cercetărilor efectuate, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca nu a validat acuzațiile aduse de către controversatul jurnalist, nu l-a pus în niciun moment sub învinuire pe Bogdan Buta, motiv pentru care, din informațiile deținute până în acest moment, dosarul a fost închis”, a susținut Luiza Budușan.

„Considerăm clasarea cazului ca un act de normalitate”

Avocata a mai susținut că pe toată perioada cercetărilor Bogdan Buta și-a manifestat toată deschiderea de a se pune la dispoziția autorităților, în vederea soluționării cazului și demonstrării adevărului, deși era plecat din țară cu mult înaintea lansării acuzațiilor la adresa sa.

Răspunsul lui Bogdan Buta a venit ferm, de la început, prin respingerea acuzațiilor false, cât și prin procedurile judiciare inițiate atât în plan civil, cât și penal, împotriva celor responsabili de planul constant de distrugere a reputației sale”, arată sursa citată.

Avocata mai susține că din respect pentru oamenii din echipa sa, dar și pentru a se putea dedica exclusiv în a-și demonstra nevinovăția, Bogdan Buta a decis să se retragă la acel moment din calitățile executive pe care le deținea și să le predea către ceilalți co-fondatori și echipei executive.

Considerăm clasarea cazului ca un act de normalitate, o consecință firească pentru acuzațiile aduse”, concluzionează avocata lui Bogdan Buta.

Parchetul Cluj: „S-a dispus o soluție de clasare a cauzei”

Dosarul în care Bogdan Buta a fost acuzat de săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor, tentativă la act sexual cu un minor şi şantaj a fost clasat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, scrie gazetadecluj.ro.

Conform informațiilor furnizate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca publicației Gazeta de Cluj, urmărirea penală a fost finalizată în mai puțin de o lună de la sesizarea organelor judiciare, iar soluția de clasare a fost dispusă în urmă cu două săptămâni, pe 23 februarie 2024.

În primul rând, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a fost înregistrată cauză nr. 645/187/P/2024 ca urmare a faptelor reclamate de către mai multe persoane minore împotriva numitului Buta Bogdan. În concret, organul judiciar a stabilit că faptele reclamate de către persoanele vătămate sunt două infracțiuni de act sexual cu un minor, tentativă la act sexual cu un minor şi două infracțiuni de şantaj. În prezent, urmărirea penală a fost finalizată fapt pentru care în data de 23.02.2024 s-a dispus o soluție de clasare a cauzei”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, la solicitarea sursei citate.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite