Aventurile unei tinere unguroaice în România. „Mereu va avea un loc special în inima mea” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orsi Balogh, o tânără unguroaica vloggeriță din Budapesta, a vizitat România și s-a arătat încântată de ceea ce a văzut. Pe contul ei de Youtube, tânăra a publicat clipuri din țări ca România, Spania, Ungaria sau Turcia, dar declară că prima va avea mereu un loc special în inima ei.

Orsi în Piața Mihai Viteazul din Cluj. FOTO Captură video
Orsi în Piața Mihai Viteazul din Cluj. FOTO Captură video

Orsi Balogh a vizitat Clujul și a bifat mai multe obiective turistice, oferind și câteva informații interesante pentru turiștii tentați să-i urmeze exemplul. După ce a ajuns la Cluj cu trenul direct din Budapesta, tânăra a pornit la colindat orașul, împreuna cu sora sa.

Suntem în Piața Szechenyi, iar aceasta era de obicei… târg. De jur împrejur este centrul orașului și de obicei aici este foarte multă lume. E o atmosfera uimitoare. Dintr-un colț al pieței poți cumpără unii dintre cei mai delicioși covrigi. Va recomand unii cu susan sau cu sare”, a spus tânăra, odată ajunsă în Piața Mihai Viteazu.

Tot aici, ea s-a arătat încântată de culorile clădirilor, apoi a remarcat un monument istoric. „Acesta este monumentul unde flacăra arde mereu. Și este așezat în centrul acestei piețe”, a spus ea..

Apoi, împreuna cu sora ei și cu cățelușul lor au abordat scările ce duc spre Cetățuie, locul unde mulți dintre turiștii care vizitează Clujul insistă să ajungă pentru a privi orașul de la înălțime. Orsi nu se afla pentru prima oară la Cluj și cunoștea foarte bine drumul și străzile, ba chiar și prețurile caselor dintr-o zonă a orașului.

„De aici, dimineață, te poți bucură de un minunat răsărit de soare. Dacă mai mergi puțin, poți da de un uriaș loc de joacă, unde îți poți aduce câinele, pentru că aici este și un loc special amenajat pentru câini. Zona o știm destul de bine și mereu va avea un loc special în inima mea. Aici, apartamentele costă  între 170.000 și 1,35 milioane de euro”, a mai afirmat tânăra.

Impresionată de Cetățuie

Odată ajunsă pe Cetățuie, ea dat alte câteva detalii despre zonă. „Aici a fost o stație de parașutism, dar acum este folosită pentru a dresa câinii. Acela este turnul de parașutism. Acum am ajuns într-un loc destul de popular aici. Se numește groapă (godor în maghiară), iar acela este hotelul Belvedere. Hotelul Belvedere este un hotel de 3 stele, aflat în vârful Cetățuii, iar de aici ai parte de o priveliște minunată”, a adăugat ea.

În același clip, Orsi ajunge în principalul parc al orașului, unde de asemenea s-a arătat încântată de cele văzute:

„Suntem în Parcul Central și mergem să îl explorăm și să vi-l arătăm. Avem o alee lungă de parcurs, iar împrejurimile sunt de asemenea frumoase, deci nu va veți plictisi. Locul este popular nu numai pentru turiști, dar și pentru oamenii care locuiesc aici. Este popular pentru copacii verzi și înalți, pentru atmosfera relaxantă și pentru rațele care înoată pe lac. În apropiere este Cluj Arena, Teatrul Maghiar de Stat, iar la nord, grădina de vara. Când eram copil, mergeam în capătul parcului, unde era un mare loc de joacă”.

Din parc, ea a luat-o înapoi pe străzile încărcate cu istorie din centrul orașului. Aici, ea a indicat un centru comercial, o catedrală impunătoare  din Evul Mediu, precum și casa în care s-a născut regele Matei Corvin.

Suntem pe strada Gheorghe Doja, este destul de aglomerat. Sunt multe magazine, aici este Magazinul Central, care e principalul mall. Poți parcă aici, poți merge la mall, la restaurante, pentru că sunt destul de multe restaurante. Așa arăta piața centrală mai demult. O să va arăt cum este ea acum. Aici era una dintre porțile orașului vechi. Aici e biserica româno-catolică, iar în zona sunt o mulțime de restaurante și vom merge acolo unde s-a născut Regele Matthias”, a arătat tânăra.

De aici, ea a ajuns în Piața Muzeului și a remarcat monumentul ridicat în secolul XIX, cu ocazia vizitei împărătesei austriece Carolina. „Suntem în Piața Muzeului, iar acesta este cel mai vechi monument din oraș, care a fost ridicat în cinstea împărătesei Carolina, care a vizitat orașul în 1817. Atmosfera este foarte drăguță”, a adăugat ea, înainte de a ajunge la casa regelui Matei Corvin.

Cele mai delicioase gustări românești

Și tot în centrul vechi al orașului, tânăra a intrat în câteva magazine. Cu această ocazie, ea a făcut și câteva mici recomandări culinare. 

Înainte să mergem mai departe, haideți să trecem în revista cele mai faimoase gustări românești: ciocolata Rom este foarte delicioasă, excelenții sunt și micii. Aceștia sunt pufuleții, favoriții mei. Sunt delicioși! Mai sunt foarte bune prăjitură Broscuță și prăjitura Spumoasă”, s-a arătat ea încântată.

Ajunsă în Piața Unirii, tânăra a remarcat Catedrala Sfântul Mihail, construită în urmă cu mai multe secole. „Suntem în Piața Centrală, secole întregi a fost cea mai importantă piață. În spatele meu puteți vedea Biserica Sfântul Mihail și statuia Regelui Matei Corvin. Statuia îl reprezintă pe Matei Corvin, care s-a născut în Cluj Napoca și care are o istorie remarcabilă. Așa cum puteți vedea sunt multe restaurante și multe magazine de suveniruri. Așadar, dacă ajungi aici, trebuie să mergi într-unul dintre minunatele restaurante.

Unul dintre locurile mele preferate este Cofetăria Carpați, de unde am putut lua prăjiturile Broscuță și Spumoasă, care sunt două dintre deserturile mele favorite”, a punctat Orsi.

Tot în centrul orașului, ea a remarcat băncile cu wi-fi, după care a decis să ia un autobuz pentru a ajunge în cartierul Gheorgheni.

Aici sunt bănci cu wi-fi, ceea ce mi se pare super. Bastionul Croitorilor este unul dintre singurele turnuri rămase în Cluj Napoca. Iar acum suntem în Cartierul Gheorgheni. Are multe blocuri, iar un mod ieftin de a cunoaște orașul mai bine este să iei autobuzul și să vizitezi. Un bilet de autobuz costă 3 lei, deci merită cu siguranță”, și-a încheiat ea sfaturile.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite