Autostradă dată în folosinţă doar de trei ani, surpată din cauza alunecărilor de teren. Au fost impuse restricţii  VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
nadaselu gilau

Un tronson al Autostradăzii Transilvania, Gilău-Nădăşelu, s-a surpat la numai trei ani de când a fost inaugurat. Nu este pentru prima dată când apar astfel de probleme în zonă.

„Autostrada muzeu” dintre Gilău şi Nădăşelu a avut nevoie de ani de zile pentru a fi inaugurată. După ce lucările au fost abandonate în 2012 şi ulterior reluate, au fost finalizate cu greu în 2018. De atunci, în zonă au apărut mai multe probleme, inclusiv cu surparea. 

Şi de această dată este vorba tot de surprări. Potrivit Dejeanul, taluzul a luat-o la vale cu tot cu rigolele de scurgere, pe o distanţă de mai mulţi kilometri. Surparea în dreptul kilometrului 52, pe sensul de mers de la Nădăşelu la Gilău. Pentru că au apărut denivelări şi în asfalt, o bandă de circulaţie a fost închisă, iar viteza de circulaţie a fost limitată la 60 de kilometri pe oră.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii CNAIR spun că alunecările s-au produs din cauza cantităţilor însemnate de precipitaţii din ultimele săptămâni, dar menţionează că autostrada se află în perioada de garanţie.

“CNAIR a notificat antreprenorul pentru remedierea defecţiunilor apărute, în cel mai scurt timp. Lucrările vor fi executate pe cheltuiala acestuia”,au transmis reprezentanţii companiei.

Lotul de autostrada de la Gilău la Nadaselu a fost inaugurat în anul 2018, deşi era finalizat în 2016. Acest lucru s-a întâmplat din cauză că viaductul peste Someş de la Gilău a aşteptat şase ani pentru a fi realizat. Tocmai lipsa acestui pod a împiedicat deschiderea circulaţiei timp de doi ani, iar tronsonul a fost botezat de şoferi „Autostrada Muzeu”.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite