Au început Serbările Zăpezii la Băişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 2.000 de turişti sunt aşteptaţi, în acest sfârşit de săptămână, să participe la cea de-a zecea ediţie a Serbărilor Zăpezii de la Băişoara, judeţul Cluj.

Serbările Zăpezii de la Băişoara au ajuns, anul acesta, la cea de-a zecea ediţie şi se defăşoară în perioada 17 – 20 februarie.

„Copii din 17 judeţe au ajuns la Băişoara ieri. Mai aşteptăm echipe din încă trei judeţe. Tot ieri a avut loc şi primirea oficială a participanţilor, în prezenţa celor 12 arbitri care vor arbitra echipele în timpul celor cinci probe de concurs: slalom paralel, ştafeta buclucaşă, trenuleţul zăpezii, baschet pe schiuri şi sania buclucaşă“, explică Valentin Cuibus, directorul Palatului Copiilor din Cluj-Napoca, organizatorul evenimentului.

În plus, cei prezenţi în acest weekend la Băişoara vor avea ocazia de a participa şi la partide de paintball.

Program bogat

În această dimineaţă, au avut loc pe pârtie primele antrenamente ale echipelor, care sunt formate, fiecare, din patru elevi şi un profesor sau un instructor. „Sâmbătă, la ora 10.30, se va da startul concursului, pe pârtia mare de la Băişoara.

Tot atunci, vor fi prezentaţi oficial şi concurenţii. În plus, le-am pregătit o serie de surprize şi spectatorilor: concursuri, concerte şi o discotecă în aer liber în ultima seară“, promite Valentin Cuibus.

Tot sâmbătă, un pluton de vânători de munte din Cluj-Napoca va susţine o demonstraţie inedită.

„Serbările din acest an se vor încheia în noaptea dinspre sâmbătă spre duminică, cu deja celebrul foc de tabără, ce va fi aprins cu ajutorul torţelor care vor fi aduse la baza pârtiei de schiori. Nu va lipsi nici focul de artificii, iar atmosfera va fi întreţinută de un DJ“, adaugă organizatorii. Sâmbătă seara, vor susţine concerte ansamblul folcloric „Doina“ şi trupa clujeană Desperado.

Premiile constau în bani şi echipamente sportive, oferite de sponsorii evenimentului. „Un mare aport îl aduce World Vision Romania, alături de Consiliul Judeţean Cluj şi Consiliul Local Băişoara“, încheie Valentin Cuibus.

Serbările zăpezii se vor încheia cu o discotecă în aer liber. Ninsoarea de ieri a îngroşat puţin stratul deja existent de zăpadă, la Băişoara fiind aşteptaţi, cu ocazia evenimentelor din acest weekend, aproape 2.000 de turişti.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite