Artiştii Teatrului de Păpuşi Puck din Cluj, premiaţi la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine dintr-un spectacol al Teatrului Puck din Cluj  FOTO Teatrul Puck
Imagine dintr-un spectacol al Teatrului Puck din Cluj  FOTO Teatrul Puck

Teatrul de Păpuşi Puck din Cluj a primit o distincţie importantă la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi „Sub căciula lui Guguţă” de la Chişinău: premiul pentru calitatea interpretativă în crearea raportului actor-păpuşă.

Spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită”, după Charles Perrault, le-a adus artiştilor de la Teatrul Puck din Cluj Premiul pentru calitatea interpretativă în crearea raportului actor-păpuşă la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi „Sub căciula lui Guguţă” de la Chişinău.

A fost o perioadă plină pentru instituţie, cu turnee şi reprezentaţii emoţionante. Urmează o premieră, la secţia maghiară, spun reprezentanţii teatrului.

Regia şi scenariul spectacolului câştigător îi aparţine lui Gabriel Apostol, iar distribuţia este alcătuită din artiştii: Ionuţ Constantinescu, Ramona Atănăsoaie, Frunzina Anghel, Andreea Bolovan, Iulia Dinescu, Călin Mureşan, Angelica Pamfilie, Andra Ştefan, Adina Ungur şi Robert Gutunoiu. Scenografia - Andra Ştefan. 

Premiul a fost acordat la finalul celei de-a 9-a ediţii a Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi „Sub căciula lui Guguţă”, desfăşurat la Chişinău, unde au partiicpat artişti din România, Bulgaria, Franţa, Belorusia, Rusia, Ucraina, Ungaria, Germania, China, Lituania, Africa, Kazahstan şi Republica Moldova. Ediţia a fost una aniversară: împlinirea a 25 ani de la înfiinţarea Teatrului „Guguţă” şi a celor 50 ani ai eroului „Guguţă”.

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 şi se află în subordinea Consiliului Judeţean Cluj. Are un palmares impresionant atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, dar şi importante premii şi nominalizări. Din 2002, teatrul clujean găzduieşte Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”.

Mai puteţi citi:

VIDEO Gala de deschidere a TIFF 2017: „Avem filme în biserică, dar şi filme erotice. Avem multă comedie, comedie neagră, avem şi manele”

VIDEO Surprizele TIFF 2017: mai multe comedii, experienţe de realitate virtuală, filme erotice pe peliculă de 16 milimetri

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite