Angajaţii RADP Cluj-Napoca pichetează Curtea de Apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 100 de angajaţi ai Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca s-au adunat, în această dimineaţă, în faţa Curţii de Apel Cluj, în semn de protest faţă de o decizie a instanţei într-un proces cu o firmă din Zalău căreia regia trebuie să îi plătească prejudicii de 2,8 milione de lei.

Cei peste 80 de angajaţi ai RADP Cluj-Napoca s-au adunat în faţa Curţii de Apel Cluj având pancarte pe care scrie „Protestăm faţă de judecătorii strâmbi", „Nu se poate justiţie oarbă cu judecători chiori", „Munca noastră cinstită şi banii copiilor noştri îi furaţi în judecăţi nedrepte şi îi daţi mafiei".

Liderul Sindicatului „Demnitatea" din RADP, Olimpiu Tescar, a declarat că, dacă regia va trebuie să plătească suma de 2,8 milioane de lei, va intra în faliment, informează Mediafax.

„Oamenii sunt disperaţi că RADP ar putea intra în faliment în urma unei sentinţe a Curţii de Apel Cluj în procesul regiei cu o firmă din Zalău. Firma a administrat între 2005 şi 2006 patinoarul artificial din Cluj-Napoca şi a reclamat un prejudiciu de 2,8 milione de lei pe care noi îl considerăm ilegal. Cei de la firma din Zalău au reclamat că au pierdut 2,8 milioane de lei în urma contractului cu RAPD şi a rezilierii acestuia în 2006. RADP a pierdut procesul, iar Curtea de Apel Cluj i-a dat, săptămâna trecută, câştig de cauză firmei din Zalău şi bănuim că în spatele deciziei stau anumite interese. Patinoarul a funcţionat doar câteva luni pe an, iarna, ori nu puteau să aibă un prejudiciu atât de mare", a spus Tescar.

Tescar a precizat că sindicaliştii aşteaptă motivarea sentinţei Curţii de Apel Cluj pentru a o ataca la ICCJ. Protestul angajaţilor RAPD este autorizat până la ora 12.00.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite