Andrei Pleşu revine la Cluj. Va evoca figura Mitropolitului Bartolomeu Anania, de la a cărui moarte se împlinesc doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitorului, eseistul şi, mai nou, bloggerul Andrei Pleşu revine la Cluj-Napoca, marţi, 29 ianuarie, şi miercuri, 30 ianuarie.  Acesta va susţine o prelegere după ultimul său volum apărut pe piaţă şi va răspunde întrebărilor publicului la o conferinţă organizată la Casa Universitarilor a UBB.

Andrei Pleşu va vorbi, marţi, 29 ianuarie, la ora 18.00, în Auditoriul Maximum al UBB Cluj-Napoca, despre "Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste", prelegere denumită astfel după titlul celui mai recent volum al autorului. În deschiderea conferinţei vor ţine discursuri ÎPS Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului, şi teologul Radu Preda.
Publicul va putea adresa întrebări la finalul conferinţei.

Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Clujului în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din oraş şi este inclusă în calendarul manifestărilor care marchează sărbătoarea Sfinţilor Trei Ierarhi, patronii şcolilor teologice clujene.
În acelaşi context, miercuri, 30 ianuarie 2013, la ora 17.00, Andrei Pleşu va susţine o evocare a Mitropolitului Bartolomeu, care a trecut la cele sfinte în urmă cu doi ani, pe 31 ianuarie 2011, în sala muzeului de la demisolul Catedralei Mitropolitane.

Participarea la evenimente este liberă.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite