Afacere pentru weekendurile cu soare: „mititei de Someşeni“, o altă marcă înregistrată din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mititeii de Someşeni (n.r. numele unui cartier al Clujului)  s-au născut oficial în 2005, când producătorul lor, firma clujeană Carmic Impex, a înregistrat numele la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. Însă asta s-a întâmplat după aproape 15 ani de când Mircea Drăgan, bucătar la hotelul Napoca, făcuse din mititei preocuparea sa de weekend.

 „Pe vremea comuniştilor, ori de câte ori ieşeam de 1 mai şi 23 august la iarbă verde, soţul meu se minuna de câtă lume mănâncă mici. După Revoluţie ne-am propus să vedem câţi bani se pot face cu asta“, povesteşte Iuliana Drăgan, care se ocupă de tot ce înseamnă administrarea firmei, potrivit serialului „Produs de cartier“ care, în 2011, spunea poveştile unor oameni care au reuşit să reziste crizei prin micile lor afaceri.

Familia Drăgan a început modest, în 1991, vânzând mititei în piaţa de maşini de la IRA.  După ce au spart gheaţa cu târgul de la IRA, cei doi soţi au început să vândă şi la alte târguri şi la diverse festivaluri organizate în oraş.

„Când vorbeau despre noi, oamenii spuneau  «ăia cu mici de Someşeni», şi aşa ne-a venit ideea să le dăm micilor noştri un nume“, povestea Iuliana Drăgan. Între timp cei doi au renunţat la slujbele pe care le aveau – el la Napoca, iar ea la Paniro - pentru a se ocupa exclusiv de afacerea cu mici.

Carmic Impex are acum două magazine de prezentare / unul în Someşeni, la sediul firmei, şi unul pe strada Siretului (Între Lacuri).

Familia Drăgan produce şi ceafă, muşchi, ciolan şi un sortiment propriu de cârnăciori cruzi şi afumaţi, care merg şi ei foarte bine la grătar. Produsele sunt distribuite,  prin magazine alimentare de la Gară, Piaţa Mărăşti, respectiv Piaţa Mănăştur.

Secretul mititeilor de Someşeni: „ingredientele naturale şi proporţia cărnurilor din amestec“.
 

Mai puteţi citi:

LISTĂ PENTRU CAŞ ŞI BRÂNZĂ

PÂINEA CU GUST DE... PÂINE

MEZELURI CA LA ŢARĂ ÎN GRIGORESCU

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite