20 de pălării spectaculoase de la Peleş. Cele mai elegante accesorii vestimentare ale garden party-ului regal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pălăriile, cele mai spectaculoase accesorii vestimentare de la garden party. FOTO: Remus Florecu
Pălăriile, cele mai spectaculoase accesorii vestimentare de la garden party. FOTO: Remus Florecu

Garden party-ul organizat de Casa Regală a României pentru a sărbători Ziua Regalităţii şi jubileul de 150 de ani al Coroanei Române a fost şi o demonstraţie de eleganţă a celor peste 5.000 de persoane prezente. De departe, cel mai spectaculos articol vestimentar a fost plăria, obligatorie pentru doamne.

„Domnii, costum de culoare înschisă cu cravată; Doamnele, ţinută de după-amiază şi pălărie”, acesta a fost codul vestimentar obligatoriu înscris pe invitaţiile emise de Şeful Onorific al Casei Majestăţii sale la garden-party-ul din 10 mai. Atracţia unor astfel de evenimente este de departe pălăria.

„Sunt foarte importante pălăriile, purtarea acestei pălării în cadrul unei ţinute este o tradiţie foarte veche. Şi nu orice pălărie, o pălărie îndrăzneaţă, extravagantă, este momentul în care doamnele pot să poarte o pălărie absolut spectaculoasă”, a susţinut, pentru Digi24, pălărierul Casei Regale Kristina Dragomir. Trendul este stabilit, în fiecare an, de doamnele din Casa Regală. Anul acesta, pălăriile pentru Custodele Coroanei, Principesa Margareta, şi Alteţa Sa Regală Maria care fost realizate dintr-un material couture şi decorate cu plante naturale presate.

Garden party regal la Peles de Ziua Regalitatii FOTO

Actriţa Maria Dinulescu (dreapta) a ales o ţinută îndrăzneaţă. FOTO: Remus Florescu

Obiecte de artă

“Văd pălăriile ca pe nişte obiecte tridimensionale. Pentru mine sunt nişte obiecte de artă, mă fascinează. Acum înţeleg valoarea lor în istorie, când nu se pleca nicăieri fără modistă şi pălărie. Este un accesoriu fascinant care te transformă 100%”, spunea Kristina Dragomir într-un interviu pentru “Adevărul.

În mod normal, munca la o pălărie couture durează o săptămână. “Totul se face manual. E o muncă de chinez, trebuie să treci prin toate etapele”, a susţinut Kristina. Pentru pălăriile pregătite pentru Custodele Coroanei, Principesa Margareta, şi Alteţa Sa Regală Maria, munca a durat două săptămâni, pălăriile au fost croite din materiale comandate de la Londra. De altfel şi meseria a învăţat-o din Anglia.

“După ce pălăria a intrat într-un con de umbră pe vremea comunismului, această meserie a dispărut uşor, toţi meşterii au murit, restul s-a reprofilat. A fost o perioadă de nebunie totală în care am căutat oameni, am dat anunţuri, am căutat la asociaţii oameni care să ştie să lucreze şi am realizat că toate drumurile erau închise. Meseria asta a dispărut complet. Aşa că am găsit la Londra, am făcut cursuri la distanţă, totul s-a întâmplat online”, a povestit Kristina. 

Garden party regal la Peles de Ziua Regalitatii FOTO

Pamela Raţiu şi soţul ei, Indrei Raţiu. FOTO: Remus Florescu  

Pamela Raţiu şi Maria Dinulescu

Garden party-ul de acest an a fost unul dintre cele mai mari, din punctul de vedere al numărului de persoane invitate. În curtea castelului Peleş şi-au etalat ţinutele persoane cunoscute precum Pamela Raţiu, fost soţie a artistului Demis Roussos, care a ales o pălărie clasică, dar şi actriţa Maria Dinulescu, care a purtat o pălărie extravagantă. Printre miile de invitaţi s-au numărat doamne şi domnişoare cu pălării elegante şi de bun gust, dar în curtea Peleşului s-au putut vedea şi multe pălării kitschoase, care nu lipsesc de la niviun eveniment monden. 

Citeşte şi

Preşedintele ANRM, după scandalul „monarhiştii şi serviciile secrete”: „Ne-am dori o implicare mai directă a Casei Regale în lupta pentru restauraţie”

Diabolizarea Casei Regale a României. Cum s-a transmis propaganda murdară antiregalitate de la comunişti până la CTP şi Băsescu

Controversele abdicării Regelui Mihai: trenul încărcat cu aur şi pistolul de la tâmpla monarhului

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite