Zece persoane din Călăraşi, arestate preventiv în dosarul fraudelor bancare

0
0
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Magistraţii de la Tribunalul Călăraşi au emis, sâmbătă, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a zece persoane implicate în dosarul fraudelor bancare, arată rtv.net.

În total, în acest caz au fost reţinute 35 de persoane, dar pentru zece dintre ele s-a cerut arestarea la Tribunalul Călăraşi. Pentru ceilalţi inculpaţi, Tribunalul Bucureşti va lua o decizie sâmbătă seară, în jurul orei 20.00.

Peste 30 de persoane, printre care Claudiu Cercel, vicepreşedinte BRD, au fost reţinute în dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro. Instanţa se va pronunţa la ora 20.00, spune avocatul lui Claudiu Cercel. "În ceea ce-l priveşte pe clientul meu, Claudiu Cercel, nu sunt probe, nici indicii temeinice. Este un om nevinovat. Lăsarea în libertate nu prezintă pericol pentru ordinea publică", a declarat avocatul Nasty Vlădoiu, adăugând că reţinerile au fost abuzive.

Directori de bănci suspectaţi de spălare de bani, ridicaţi de mascaţi. Prejudiciul: zeci de milioane de euro

Liderul grupării infracţionale din dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro, Daniel Ruse, a candidat ca independent la alegerile din 2008 pentru Primăria Olteniţa, iar apoi, scrie presa locală, şi-a cumpărat o fermă de porci şi ar fi coordonat obţinerea de credite cu documente false. În perioada 2010-2012, membrii grupului infracţional organizat, sub coordonarea liderului Daniel Ruse, au realizat beneficii financiare substanţiale prin fraude bancare, respectiv obţinerea sau încercarea de a obţine un număr de 40 de credite de la 16 unităţi bancare de pe teritoriul României, prin utilizarea unor documente falsificate.

Dosarul bancherilor: 33 de reţinuţi, printre care vicepreşedintele BRD; Şaramet a fost lăsat liber

Caracatiţa unei fraude bancare "garantate"

Şeful grupării de fraude bancare, proprietarul unei ferme de porci devastate

Instanţa anunţă astăzi soluţia privind propunerile de arestare din cazul fraudelor bancare

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite