Viscolul a închis două drumuri în judeţul Călăraşi. DN 21 şi DN3, impracticabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele de deszăpezire acţionează non-stop Foto:Adevărul
Utilajele de deszăpezire acţionează non-stop Foto:Adevărul

Ninsorile abundente şi vântul puternic au creat probleme în trafic. Două drumuri din judeţul Călăraşi au fost închise, iar pe două porţiuni de şosea traficul este îngreunat din cauza zăpezii. Centrul Infotrafic avertizează că şi pe Autostrada Soarelui sunt probleme. Carosabilul este acoperit cu gheaţă.

Pe DN21, pe sectorul Drajna Nouă – Călăraşi şi pe DN3, pe tronsonul Lehliu Gară – Călăraşi, joi dimineaţă, nu se circula deloc. „Drumurile vor fi redeschise în funcţie de evoluţia condiţiilor meteorologice. CNADNR-SA roagă
participanţii la trafic ca în perioada următoare să respecte cu maximă atenţie restricţiile de viteză specifice sezonului, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere existente si să echipeze vehiculele adecvat: cauciucuri de iarnă, plasă de lanţuri, lopată”, spun drumarii. Tot viscolul a dat peste cap circulaţia şi pe DN31 Olteniţa – Mănăstirea şi pe DN41 Olteniţa (judeţul Călăraşi) – Greaca (judeţul Giurgiu). Drumurile nu au fost închise însă traficul este dificil. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române atenţionează conducătorii auto care se deplasează pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa că între kilometrii 105 şi 220 există porţiuni de carosabil acoperite cu gheaţă. „Recomandăm să se manifeste prudenţă sporită la volan şi să se ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteorologice”, avertizează poliţiştii.

Iată care sunt drumurile naţionale cu probleme din judeţul Călăraşi:
 

DN 3 - umed alternând cu zone de zăpadă framântaăa 1-2 cm,
km 67-127 umed alternând cu zone de zăpadă tasată 3-4 cm, viscol la sol (km. 67-127);
DN 3A: umed alternând cu porţiuni uscate şi zăpadă framântată 1-2 cm; DN 3B: uscat, de la km 45+800 gheaţă la acostamant 1-2 cm;
DN 21: parţial uscat, parţial zăpadă framântată 5-7 cm, viscol la sol;
DN 31: uscat alternând cu zone de zăpadă bătătorită 3-4 cm, viscol la sol. La această oră, pentru îndepărtarea zăpezii drumarii acţionează cu 17 ATB-uri, 3 unimoguri, 2 încărcătoare, o autofreză şi 3 wolle pe: DN 3, DN 3A, DN 3B, DN 21, DN 31 şi A2, împrăştiind 102 tone de material antiderapant.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite