Vacanţa de iarnă, în siguranţă. Recomandări de la poliţişti la cumpărarea biletelor de avion online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sejurul în străinătate vă poate aduce suprize, dacă nu luaţi măsuri de prevenire FOTO aeroport.ro
Sejurul în străinătate vă poate aduce suprize, dacă nu luaţi măsuri de prevenire FOTO aeroport.ro

A început perioada sejururilor de iarnă în străinătate. Cum tot mai mulţi români cumpără de bilete de avion ori de cazare în vacanţă de pe internet, poliţiştii vin cu recomandări de care ar trebui să ţinem cont cu toţii.

Sfaturi pentru un sejur în siguranţă:

1.Este important să vă informaţi, să fiţi la curent cu noutăţile privind nivelul de siguranţă, legislaţia şi obiceiurile din acea ţară, atunci când urmează să călătoriţi în străinătate.

2.Nu este recomandat să vă aventuraţi în regiuni puţin populate, cu trafic turistic scăzut.

3.Procuraţi-vă adresele, telefoanele ambasadelor sau consulatelor ţării noastre din statele în care urmează să vă petreceţi sejurul mult aşteptat, pentru a putea solicita asistenţă consulară de specialitate, în caz de nevoie. Aceste informaţii vă sunt  puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Externe - www.mae.ro!

4.Verificaţi agenţia de turism de la care urmează să achiziţionaţi biletele pentru vacanţă şi nu vă lăsaţi atraşi de preţurile tentante, întrucât ofertele “generoase” pot fi înşelătoare.

5.Dacă urmează să călătoriţi cu avionul, nu păstraţi obiecte de valoare (telefoane, tablete, notebook-uri, aparate foto sau de filmat, etc.) în bagajele pentru cală!

6.Minorii cetăţeni români pot călători în străinătate numai însoţiţi, cu acordul părinţilor ori al reprezentanţilor legali.

7.Este util să ştiţi dacă emiţătorul cardului dumneavoastră are sucursale în staţiunea/oraşul în care călătoriţi, sau dacă veţi găsi bănci deschise în week-end.

Vă recomandăm şi:

Suspecţi de furt calificat, reţinuţi. Cei trei bărbaţi, bănuiţi de spargeri de case

Hoţii care au speriat două judeţe, reţinuţi. Anchetatorii spun că suspecţii purtau cagule în timpul spargerilor

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite