Unde s-a infectat primarul din Călăraşi cu COVID şi ce afecţiune i-a grăbit sfârşitul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Ştefan Drăgulin(în centrul imaginii) a fost răpus de noul coronavirus FOTO facebook/D.Ş. Drăgulin
Daniel Ştefan Drăgulin(în centrul imaginii) a fost răpus de noul coronavirus FOTO facebook/D.Ş. Drăgulin

Primarul în funcţie din Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, care  s-a stins luni, 12 octombrie, s-a infectat cu noul coronavirus în timpul campaniei electorale, motiv pentru care în ultima săptămână dinaintea alegerilor locale nu a mai putut fi în mijlocul oamenilor.

Deşi a purtat tot timpul mască şi îi îndemna pe locuitorii municipiului Călăraşi să se protejeze împotriva noului coronavirus, Dan Drăgulin a fost răpus de virus. Pe 23 septembrie, primarul în funcţie al Călăraşiului a anunţat pe pagina sa de socializare că s-a autoizolat acasă împreună cu familia, după ce a intrat în contact cu o persoană testatată pozitiv. Între timp, starea i s-a înrăutăţit din cauza afecţiunilor pe care le avea, fiind internat la Institutul Matei Balş din Capitală. Sâmbătă, 10 octombrie, a fost transferat la ATI, în stare critică şi intubat. Cu toate eforturile făcute, medicii nu au mai putut să-i salveze viaţa, folosindu-se în schema sa de tratament inclusiv plasmă donată de pacienţii vindecaţi. Daniel Ştefan Drăgulin suferea de diabet de mai mulţi ani, însă era un pacient conştiincios care respecta medicaţia, boala fiind ţinută sub control.

Mesajul postat de primar pe 23 septembrie:

Dragii mei, mi-a plăcut mereu să mă aflu în mijlocul oamenilor, dar uneori trebuie să acceptăm că suntem supuşi vremurilor şi, cu gândul la mâine, să acţionăm responsabil imediat.

Pentru a doua oară in pandemie sunt contact al unei persoane testate pozitiv. De aceea am decis să ma autoizolez cu familia la domiciliu.

Deşi nu voi putea fi în mijlocul oamenilor în aceste ultime zile de campanie, sunt convins că veţi fi alaturi de mine în ziua votului. Multă sănătate tuturor şi fiţi prudenţi!

Vă mai recomandăm şi:

Avertismentul unui expert în sănătate: „Măsurile Guvernului sunt incomplete, problemele nu se opresc aici”

Firea: Parcursul meu a fost deviat de furtul care s-a înregistrat la urne. Rămâne să fim îngrijoraţi pentru ceea ce se va întâmpla la alegerile parlamentare

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite