Trei suspecţi de şantaj cu locuri de muncă, reţinuţi de poliţişti. Cum acţionau

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei dintre suspecţi au fost reţinuţi de poliţişti FOTO Adevărul
Trei dintre suspecţi au fost reţinuţi de poliţişti FOTO Adevărul

Şase persoane acuzate de şantaj au fost săltate de poliţiştii călărăşeni, pe numele a trei dintre ele fiind emise mandate de reţinere pentru 24 de ore.

Poliţiştii din Călăraşi au pus în executare marţi, 29 martie, 6 mandate de aducere, fiind vizate persoane bănuite de şantaj şi complicitate la şantaj. 

Anchetatorii spun că indivizii recrutau persoane cu venituri reduse şi sub promisiunea procurării unor locuri de muncă bine remunerate, le transportau în străinătate. După ce ajungeau în Irlanda, suspecţii cereau o parte din veniturile realizate, sub formă de taxă de protecţie sau cazare. 

De asemenea, în momentul în care victimele intenţionau să revină în ţară, membrii grupării procedau la acte de contrângere fizică şi morală cu scopul de a le determina să revină la locurile de muncă din străinătate.

Faţă de trei persoane s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj şi complicitate la şantaj. 

Anchetatorii spun că, deocamdată, o singură persoană a depus plângere penală în acest caz, însă numărul celor şantajaţi este mult mai mare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Activităţile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ruşii, acuzaţi că abandonează intenţionat mine în Marea Neagră: Cu siguranţele puse, dar extrem de periculoase

LIVE TEXT Război în Ucraina. Rusia susţine că va reduce „radical” activitatea militară în Ucraina. SUA spune că nu e o „retragere reală”. Explozie lângă oraşul rusesc Belgorod

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite