Trei ani de la tragedia în care a pierit patronul imperiului Aldis. George Naghi a murit într-un accident nautic pe Borcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Naghi a murit la 59 de ani Foto:Adevărul
George Naghi a murit la 59 de ani Foto:Adevărul

George Naghi, cel mai bogat călărăşean şi patronul imperiului Aldis, a pierit fulgerător în urmă cu 3 ani într-un accident nautic pe braţul Borcea. Destinul a făcut ca miliardarul să moară pe 7 august 2011 exact aşa cum i-a plăcut să-şi trăiască viaţa. “Bozgoru” era recunoscut pentru pasiunea cu care trăia fiecare clipă.


În urmă cu un an să-şi găsească sfârşitul declara că este pasionat de apă şi îi place adrenalina, fiind înnebunit să se plimbe cu iahtul sau cu şalupa pe Dunăre. Mărturisea că îi place să se piardă printre canale unde admira vegetaţia unică din zonă. Destinul a făcut ca el să piară într-unul din locurile pe care le-a iubit cel mai mult: pe braţul Borcea. George Naghi spunea atunci că era mulţumit de viaţa pe care o duce şi că a avut noroc la bani încă de la 20 de ani. Niciodată nu i-au lipsit. Ascensiunea sa în domeniul comerţului a început încă din anii comunismului când George Naghi a intrat în alimentaţia publică. Prima dată a vândut mici în bâlci. A lucrat ca şi ospătar, barman şi ajuns în cele din urmă şef de unitate la cele mai bune restaurante din oraşul de pe malul Borcei.

Un business reuşit

La aproape 20 de ani de la lansarea în afaceri pe cont propriu, George Naghi, care deţinea împreună cu soţia sa producătorul de mezeluri Aldis Călăraşi, unul dintre principalii jucători pe piaţa internă, era convins că a pus pe picioare un business bun.
În top
Cu o avere estimată la aproximativ 27-28 de milioane de euro, patronul Aldis deţinea una dintre cele mai mari unităţi de producţie din ţară, cu o capacitate de aproximativ 150 de tone pe zi. După ce a dus Aldisul în topul companiilor autohtone, cu o cotă de piaţă de peste 15%, conform estimărilor proprii, investitorul îşi îndreaptă atenţia şi spre alte domenii. Încerca să impulsioneze afacerile din agricultură şi zootehnie, dar şi să intre pe un segment nou, cel al comerţului cu cereale.

Viaţa bate filmul

Moartea subită în vara anului 2011 a miliardarului din Călăraşi a scos la iveală amănunte picante din viaţa acestuia. George Naghi era recunoscut pentru pasiunea cu care îşi trăia viaţa. S-a însurat de trei ori, a căzut în mrejele unei femei superbe, care i-a dăruit un băiat, şi nici acum, la bătrâneţe, nu trecea indiferent pe lângă o femeie frumoasă. „Bozgoru" nu şi-a refuzat nicio plăcere şi a trăit mereu pe muchie de cuţit. A reuşit, totuşi, să se facă iubit de toată lumea şi, în ciuda escapadelor amoroase, şi-a păstrat aproape familia.

Un gentleman

Fostul patron al fabricii de mezeluri Aldis este caracterizat de foştii colegi drept o persoană extraordinară. Nicolae Boroş, unul dintre oamenii de vază ai oraşului, om de afaceri respectabil, a povestit cum l-a cunoscut pe George Naghi şi cum s-a născut o prietenie adevărată bazată pe respect şi încredere.
 „A fost un om cu iniţiativă şi care a muncit neîncetat. Din tinereţe a avut această vitalitate şi o mărinimie de indiviat. Întotdeauna a ştiut să se facă iubit şi apreciat de cei din jur“, povesteşte Boroş, care, pentru o scurtă perioadă de timp, i-a fost chiar şef. L-a cunoscut pe cel care a devenit peste ani milionarul Bărăganului la sfârşitul anilor 70. Despre George Naghi îşi aminteşte cu bucurie, iar faţa i se luminează când povesteşte. „Vorbeam la telefon, ne mai şi vizitam, dar întotdeauna a rămas acelaşi. Nu purta invidie, ranchiună şi nu uitase de unde a plecat. Regret foarte mult că s-a prăpădit. Pe de altă parte, sunt bucuros că şi-a trăit viaţa exact cum a dorit. A trăit cât pentru 500 de ani“, a spus Nicolae Boroş. O scurtă perioadă de timp, George Naghi a lucrat şi la resturantul Turn, din zona 10 Nivele , iar Boroş povesteşte cum acesta cumpăra flori şi le oferea tuturor colegelor sau clienţilor pentru neveste. „A ştiut să fie coleg, prieten, dar şi un om adevărat. Avea un caracter aparte“, a mai spus Nicolae Boroş.

A dat „o pâine” foştilor colegi

În afacerea de familie pe care a demarat-o George Naghi în 1991 şi care a devenit, ulterior, imperiul Aldis, fostul cârciumar şi-a adus toţi colegii. „80% din personalul care a exista în comerţul de stat înainte de Revoluţie lucrează la fabrica de mezeluri. Fiecăruia i-a dat o slujbă. Nu a existat om pe care să nu-l ajute. Cred că acest lucru i-a dat mereu forţa să construiască. A fost împăcat sufleteşte că nu a muncit doar pentru el“, a mai spus Nicolae Boroş.

Tragedia din 7 august 2011

George Naghi, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Bărăgan, a murit pe data de 7 august 2011, la vârsta de 59 de ani, într-un accident nautic produs pe braţul Borcea, în zona dinspre Portul Călăraşi către zona Chiciu. El se afla în barca proprietate personală, la o plimbare, cu soţia, Alina(53 de ani), care, în urma accidentului, a suferit mai multe traumatisme.
 

Vă recomandăm şi:

Cum a petrecut miliardarul George Naghi fatidica zi de 7 august 2011. Ultimele cuvinte ale patronului Aldis: „Aşteptaţi-ne, venim repede!“

Imperiul Aldis, salvat de văduva milionarului George Naghi

FOTO Regretatul miliardar al Bărăganului, George Naghi, ar fi împlinit astăzi 61 de ani. Imagini inedite din tinereţea patronului Aldis

Revenire spectaculoasă. La un an de la moartea fulgerătoare a miliardarului George Naghi, fabrica de mezeluri Aldis, în top

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite