Sportivul care a prins crucea de Bobotează 8 ani la rând. Iulian Boscornea: În ultima lună am înotat în fiecare zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La minus 4 grade Celsius, pe o ninsoare deasă, 7 temerari s-au aruncat în apele Borcei pentru a aduce la mal crucea de Bobotează, aruncată de preoţi. Iulian Boscornea a reuşit pentru al optulea an consecutiv să prindă crucea. Tânărul, în vârstă de 33 de ani, spune că se consideră norocos, iar gerul nu l-a împiedicat să facă o baie în Borcea.

Parcul Central a devenit neîncăpător pentru mulţimea adunată pe malul Borcei să ia parte la sărbătoarea Bobotezei. Pe un frig pătrunzător, oamenii au suportat cu stoicism ninsoarea.

Ceremoniile pentru sărbătorirea Botezului Domnului au debutat duminică, la ora 08.00 cu slujba religioasă oficiată de preasfinţitul Vincenţiu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, la biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. După două ore, un sobor de preoţi, alături de ofocialităţile oraşului şi de multimea de oameni, au mers pe malul Borcei pentru a asista la manifestările ce au loc pe 6 ianuarie.

Imagine indisponibilă

Premiu de 1.000 de lei

Pentru al optulea an consecutiv, crucea aruncată în apă de Preasfinţitul Vincenţiu a fost adusă la mal de un sportiv de marcă al Călăraşiului. Este vorba despre Ştefan Boscornea, de 33 de ani. Apa îngheţată nu l-a împiedicat pe tânăr să se arunce din nou în Borcea, la fel ca anii trecuţi. El a spus că este bucuros că a reuşit şi în 2018 să aducă la mal crucea aruncă de preoţi. 

Imagine indisponibilă

Tânărul speră să-i poarte noroc în continuare, să-i aducă sănătate şi să fie ferit de rele. Obişnuit cu antrenamentele şi cu o condiţie fizică de invidiat, tânărului culturist nu i s-a părut dificil să se arunce în apele îngheţate, mai ales că este şi un pasionat al înotului.

Imagine indisponibilă

Campion naţional la culturism în 2008 , tânărul, care în prezent este profesor de educaţiei Fizică la şcoala din comuna Modelu, a fost şi membru al Legiunii Străine.

Imagine indisponibilă

"Mă antrenez tot timpul anului, iar în ultima lună am înotat în fiecare zi. Pentru mine sportul este un mod de viaţă şi nu cred că am făcut nimci special astăzi", a spus sportivul. Pentru că a adus crucea de Bobotează la mal, Iulian Boscornea va primi din partea autorităţilor locale un premiu de 1.000 de lei, iar ceilalţi 6 curajoşi vor fi răsplătiţi cu câte 150 de lei.

Imagine indisponibilă

Fasole cu ciolan

De la Bobotează nu putea lipsi vinul fiert, alături de o delicioasă fasole cu ciolan, pregătită de autorităţile locale pentru această zi de mare sărbătoare. pentru credincioşi au fost pregătite de către Protoieria Călăraşi peste 2 tone de agheasmă.

Imagine indisponibilă

Oamenii s-au îngrămădut la butoaiele care au fost aduse în Parcul Central pentru a lua apă sfinţită.

Imagine indisponibilă
Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite