Spectacol de excepţie pe malul Borcei. "Un tramvai numit Dorinţă", programat pe 17 aprilie, la ora 18.00

0
0
"Un tramvai numit Dorinţă" se joacă la Călăraşi FOTO Adevărul
"Un tramvai numit Dorinţă" se joacă la Călăraşi FOTO Adevărul

Un spectacol excepţional este programat marţi, 17 aprilie, la ora 18.00, la sala Barbu Ştirbei din Călăraşi. „Un tramvai numit Dorinţă”, de Tenesse Williams, traducerea Antoneta Ralian este pus în scenă de actori ai Teatrului Odeon.

Din distrubuţie fac parte: Rodica Mandache, Marian Ghenea, Dimitrii Rogomaz, Crina Mureşan, Ruxandra Maniu, Marian Lepădatu, Mihai Smarandache, Silvian Vâlcu, Anda Saltelechi.

Piesa Un tramvai numit Dorinţă a fost scrisă în 1947 şi premiată în 1948 cu Premiul Pulitzer pentru teatru. De atunci a fost montată aproape fără întrerupere pe scenele americane şi s-a bucurat de interesul constant al oamenilor de teatru din întreaga lume. A avut premiera pe Broadway în decembrie 1947, în regia lui Elia Kazan, cu Marlon Brando, Jessica Tandy, Kim Hunter şi Karl Malden.

Premiera londoneză a avut loc în 1949, în regia lui Laurence Olivier, cu Vivien Leigh. Alte nume celebre care au întrupat personajele Blanche DuBois şi Stanley Kowalski îi includ pe Anthony Quinn, Alec Baldwin şi Jessica Lange, John C. Reilly şi Natasha Richardson, Cate Blanchett, Rachel Weisz, Isabelle Huppert.

În România cea mai cunoscută montare rămâne cea realizată de Liviu Ciulei în 1965, cu Clody Bertola şi Victor Rebengiuc. În 2013 la Teatrul Odeon celebrele personaje sunt interpretate de Rodica Mandache şi Mihai Smarandache.

Mai multe - Călăraşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite