Şofer de camion, prins băut la volan. De beat ce era, nici măcar nu a putut să sufle în aparatul etilotest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Razie de amploare în trafic FOTO IPJ Călăraşi
Razie de amploare în trafic FOTO IPJ Călăraşi

Un şofer de camion era atât de beta la volan încât nu a fost în stare să sufle în aparatul etilotest. Bărbatul a fost oprit în trafic de poliţişti, în timpul unei razii de amploare în judeţul Călăraşi.

Incidentul s-a petrecut pe 8 februarie, în jurul orelor 16.10, în comuna Lupşanu. Bărbatul, care conducea un ansamblu de autovehicule format dintr-un autocamion şi semiremorcă, a fost tras pe dreapta de oamenii legii.  

        

Conform IPJ Călăraşi, conducătorul autocamionului emana halenă alcoolică, motiv pentru care i-a fost solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, dar fiind în stare avansată de ebrietate nu a putut fi testat cu aparatul alcoltest.

Acesta a fost condus la spitalul, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. La data de data 10 februarie, în urma probatoriului administrat, faţă de suspect s-a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

157 de sancţiuni aplicate în timpul raziei

În perioada 7-13 februarie, poliţiştii au efectuat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. 

Poliţiştii rutieri din cadrul IPJ  Călăraşi au verificat 513 autovehicule, dintre care 194 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 319 autovehicule destinate transportului de marfă.

În urma controalelor au fost aplicate 157 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 38 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 119 celor care efectuau transport de marfă.

Neregulile sancţionate de poliţişti s-au referit la nerespectarea regimului legal de viteză, neutilizarea centurilor de siguranţă, lipsa documentelor conducătorilor auto şi a autovehiculelor, probleme tehnice sau conducerea sub influenţa alcoolului. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ruşii îşi regrupează şi submarinele la Marea Neagră

Greu de găsit. Tractoriştii au ajuns la salarii de IT-ştii. Bijuteriile tehnice cu care se face agricultură VIDEO

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite