Simona Halep va deveni cetăţean de onoare al Călăraşiului. Cum s-a pregătit comunitatea aromână s-o întâmpine pe campioană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai bună jucătoare de tenis a lumii vine miercuri, 28 noiembrie, la Călăraşi. Simona Halep va primi titlul de cetăţean de onoare al oraşului, în semn de apreciere pentru performanţele sale sportive.

Câştigătoarea titlului de Grand Slam de la Roland Garros în 2018, Simona Halep va deveni cetăţean de onoare la iniţiativa comunităţii aromâne din Călăraşi care numără 700 de persoane. Miti Zardova este cel care, alături de familia Zicu, a propus autorităţilor locale acordarea titlului. Călărăşeanul are o relaţie de prietenie cu familia Simonei de 3 ani, când i-a cunoscut la Turneul Campioanelor în Singapore, iar de atunci au păstrat legătura.

"Noi suntem o comunitate unită, iar faptul că suntem contemporani cu Simona nu poate decât să ne bucure. Simona Halep este o mândrie pentru toţi românii, acest lucru nu-l poate nega nimeni, iar titlul de cetăţean de onoare a fost o iniţiativă de bun-simţ. I-am propus mai întâi tatălui ei, care i-a transmis Simonei dorinţa noastră. A acceptat pe loc şi s-a declarat foarte bucuroasă. Demersul a continuat la autorităţile locale care ne-au sprijinit, iar pe 22 noiembrie hotătârea a fost votată de consilierii locali", a precizat Miti Zardova.

Aşteptată la Drajna

Evenimentul de miercuri a fost organizat ca la carte. Călărăşenii sunt pregătiţi s-o întâmpine pe Simona aşa cum se cuvine: cu bucurie, muzică armânească şi cu multe aplauze. Pe 28 noiembrie, la ora 12.00, campioana va sosi la Călăraşi. Comunitatea aromână din oraş o va întâmpina la Drajna, la ieşirea de pe Autostrada Soarelui, acolo unde, de la Bucureşti şi Constanţa, vor veni toţi cei apropiaţi Simonei.

Deplasarea se va face apoi către Primăria Călăraşi. Programul va cuprinde o vizită în biroul primarului, un program artistic oferit de comunitatea aromână în sala de spectacole Barbu Ştirbei, înmânarea titlului de cetăţean de onoare, declaraţii de presă şi o sesiune de autografe. După evenimentul public, Simona, alături de rudele sale, 35 de persoane care o vor însoţi la Călăraşi, vor participa la o petrecere privată, organizată de comunitatea aromână, la un restaurant din Călăraşi.

Şedinţă extraordinară de Consiliu Local

Primarul Municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, a convocat o şedinţă extraordinară a Consiliului Local joi, 22 noiembrie, în care a fost propusă "conferirea titlului de cetăţean de onoare domnişoarei Simona Halep, numărul 1 mondial al tenisului feminin, câştigătoarea titlului de Grand Slam de la Roland Garros în 2018 şi idolul unei generaţii. În parteneriat cu Comunitatea Aromână din România – filiala Călăraşi, Primăria Municipiului o aşteaptă în cursul zilei de miercuri, 28 noiembrie, la ora 12.00, pe Simona Halep în Călăraşi", au anunţat autorităţile locale într-un comunicat de presă.

Simona Halep a mai primit titlul de cetăţean de onoare de la Primăria Constanţa, Bucureşti şi Buşteni, iar recent, Universitatea din Timişoara i-a acordat distincţia Doctor Honoris Causa.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite