Scăpăm de căldura năucitoare ! Bărăganul iese din zodia caniculei în următoarele zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vreme bună de plajă
Vreme bună de plajă

După câteva săptămâni de caniculă năucitoare, vremea şi-a mai revenit. Zilele toride au fost date uitării, luni seară, când peste Bărăgan s-a revărsat o ploaie torenţială, tocmai bună pentru terenurile agricole. Temperaturile ajung şi ele la normalul acestei perioade, făcându-ne să răsuflăm uşuraţi până la sfârşitul săptămânii. Scăpăm de aerul irespirabil!

Marţi, 17 iulie, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Mercurul din termometre nu va urca mai mult de 27 de grade Celsius, o temperatură rezonabilă, având  în vedere că duminică, la Călăraşi, s-au înregistrat 39 de grade Celsius la umbră. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) dă asigurări că, cel puţin pentru câteva zile, am scăpat de arşită. “Se va răcori treptat până spre 19 iulie, urmând ca sfârșitul intervalului să aducă din nou temperaturi peste normele climatologice. Vor fi ploi puține, mai ales averse slabe cantitativ, cu probabilitate mai ridicată de apariție între 16 și 18 iulie”, spuns specialiştii.

Până unde urcă mercurul din termometre

Marţi, 17 iulie, vom avea parte de maxime de 27 de grade Celsius, cer senin şi vânt slab. Miercuri, temperaturile ajung la 28 de grade Celsius, iar cerul va fi parţia noros. Joi avem parte de 30 de grade Celsius, pentru ca vineri să se înregistreze cu un grad mai puţin. Minimele următoarelor zile sunt situate între 16 şi 20 de grade Celsius. Weekend-ul nu vine cu veşti prea bune. Doar cei care aleg să petreacă sejurul la mare sau la ştrand au motive de bucurie: maximele se vor situa în jurul valorii de 32 de grade Celsius.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite