Sărbătoarea toamnei, organizată pe 7 septembrie, în comuna Grădiştea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sărbătoarea toamnei, organizată pe 7 septembrie la Grădiştea FOTO Adevărul
Sărbătoarea toamnei, organizată pe 7 septembrie la Grădiştea FOTO Adevărul

Comuna Grădiştea  găzduieşte pe 7 septembrie ”Sărbătoarea toamnei”, eveniment care va reuni gospodari din localitate şi roadele muncii lor. Vor avea loc spectacole de folclor, tombole organizate de sponsori cu premii în natură şi concursuri pentru elevi.

Comuna Grădiştea a implementat proiectul „Piste pentru ciclişti – cale de valorificare a tradiţiilor şi potenţialului economico-social al comunei Grădiştea, judeţul Călăraşi” şi „Conservarea specificului local prin organizarea de târguri tradiţionale şi evenimente culturale, utilizarea mijloacelor de prezentare on-line a patrimoniului natural şi cultural al comunei Grădiştea”.

La târg se vor valorifica de către producătorii locali roadele grădinilor de legume, apicultorii vor veni cu produsele din acel an, strugurii culeşi vor fi oferiţi către populaţie. În acest fel zona va deveni cunoscută celor din imediata ei vecinătate ca un rezervor de produse agricole de calitate superioară cu preţuri accesibile de producător.

Deplasarea cu bicicleta prin comună se va face în condiţii de siguranţă pe pista pentru ciclişti construită în cadrul proiectului. Pista pentru ciclişti se desfăşoară de-a lungul Drumului Naţional 31 Călăraşi - Olteniţa, pe partea stângă, cu o lungime de 5641 m. Începe de la lacul Gălăţui din satul Rasa la km 10 pe DN31, si se termină în satul Grădiştea în dreptul străzii Buzeşti. Pista are o lăţime de 1,0 m şi 29 platforme de încrucişare cu lungimea de 8 m şi lăţimea de 1,0 m, amplasate la cca. 200 m una de alta. Activităţile propuse a fi realizate prin proiect vor conduce la dezvoltarea durabilă a comunei Grădiştea şi la ridicarea calităţii vieţii locuitorilor ei.

           

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite