Regenerarea urbană a centrului vechi, o investiţie de 8 milioane de euro. A fost aprobat studiul de fezabilitate al noii pieţe, cum va arăta zona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul oraşului va fi modernizat FOTO PMC
Centrul oraşului va fi modernizat FOTO PMC

Studiul de fezabilitate al viitoarei Pieţe Centrale a municipiului Călăraşi a fost finalizat. Acesta va intra în atenţia consilierilor locali, spre aprobare în următoarea şedinţă ordinară. Între timp, a fost finalizată şi demolarea fostei clădiri a pieţei. Amenajarea pieţei face parte dintr-un amplu proiect de regenerare urbană a centrului vechi, o investiţie ce se ridică la 8 milioane de euro.

Conform reprezentanţilor Perimăriei, se propune realizarea unei clădiri P+E, cu o suprafaţă construită desfăşurată de 1.122 mp, destinată comerţului, serviciilor şi alimentaţiei publice. În exterior se vor amenaja o zonă pietonală, un spaţiu de joacă pentru copii, o fântână arteziană, dar şi aproximativ 50 de locuri de parcare.

Proiectul amenajării Pieţei Centrale se completează cu cel al zonei centrale a municipiului Călăraşi, parte a unei aplicaţii depuse spre finanţare, de Primăria Municipiului Călăraşi, la începutul lunii octombrie, la ADR, pe Axa 4 a Regio 2014-2020. Proiectul, cu o valoare de circa 8 milioane de euro, va schimba total zona pietonală a centrului vechi al municipiului Călăraşi.

Proiectul de regenerare urbană, care urmăreşte reducerea emisiilor de carbon prin creearea unui spaţiu urban multifuncţional în zona centrală a oraşului, va fi finanţat din fonduri europene prin Program Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Piaţa mare  este primul obiectiv pe listă care va schimba faţa centrului vechi.

Corpurile de clădire vor fi construite după arhitectura tradiţional românească. Autorităţile locale spun că îşi doresc o construcţie care să respecte specificul zonei, dar să iasă oarecum din obişnuit. În toate dicuţiile purtate cu specialiştii Primăriei ne-am dorit ca piaţa să arate în stilul architectural intebelic, să respecte un tipic românesc, de la material până la aspect. Terasa va arăta ca un pridvor românesc, acoperită cu ţiglă ceramică, se va folosi mult lemnul, vor fi suprafeţe vitrate mari, iar pavajul va fi multicolor, a explicat Dragoş Coman, viceprimarul oraşului.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite