Recomandările ANPC pentru cei care mănâncă fast food, după dezastrul găsit într-un mall din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumatorii trebuie să acorde atenţie aspectului produselor, la achiziţionarea celor din carne sau carne tocată să nu cumpere produse neetichetate, să cumpere doar din locuri autorizate, în care sunt respectate normele de igienă, recomandă directorul general al ANPC Paul Anghel.

Conform News.ro, acesta precizează că este necesară şi păstrarea bonului fiscal în cazul în care cei nemulţumiţi vor să reclame calitatea produselor cumpărate.

”Pentru a achiziţiona produse de tip fast food care să nu vă pună sănătatea sau viaţa în pericol, trebuie să ţineţi cont de următoarele sfaturi: la cumpărarea produselor din carne/carne tocată să acordaţi atenţie deosebită la aspectul produsului; să urmăriţi modul de etichetare, să nu cumpăraţi produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea, la locul de comercializare a datei durabilităţii minimale/datei limită de consum şi a ingredientelor alergene; să refuzaţi  produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea şi modul de informare prin etichetare; să refuzaţi produsele din carne pe care nu este înscrisă data durabilităţii minimale/ data limită de consum sau dacă această este modificată sau depăşită; să nu cumpăraţi produse din carne tocată din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi nu poate eliberă bon de casă cu care să fie justificată tranzacţia comercială şi riscă să achiziţioneze un produs neconform sau chiar nesigur care le poate afecta sănătatea”, precizează directorul general al ANPC Paul Anghel 

  

ANPC indică şi câteva aspecte care trebuie urmărite în legătură cu modul de expunere şi comercializare a alimentelor: existenţa şi funcţionarea vitrinelor frigorifice în care sunt expuse alimentele;integritatea ambalajelor, care trebuie să asigure protecţie pe timpul transportului, depozitării şi comercializării; etichetarea acestora, cu date referitoare la tipul produsului, originea acestuia, termenul de valabilitate. 

  

În ultima perioadă, ANPC şi-a intensificat controalele în restaurante, fast-food-uri şi magazine care vând produse alimentare, confiscând mari cantiăti de aliment şi aplicând amenzi.  

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite