"Războiul bucatelor", cea mai frumoasă piesă de teatru pentru copii, se joacă şi la Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai frumoase spectacole de teatru pentru copii ajunge, pe 14 noiembrie, la Călăraşi. Micuţii sunt aşteptaţi la sala “Barbu Ştirbei”, într-o aventură de neuitat în “Războiul bucatelor”, adaptare după piesa “Sarea în bucate”.



Teatrul pentru copii "Ion Creangă" din Bucureşti vine pe malul Borcei cu piesa semnată de Ioan Gârmacea şi regizată de Mihai Manolescu. "Războiul bucatelor" este un spectacol pe care îl recomand copiilor care nu au drept cel mai bun prieten computerul, dar şi bunicilor...cuminţi, scria criticul Răzvana Niţă.
Autorul textului "Războiul bucatelor" - Ioan Gârmacea - a reuşit o interesantă alăturare a poveştii lui Petre Ispirescu "Sarea în bucate" de capodopera shakesperiană "Regele Lear".[...]

Montarea semnată Mihai Manolescu e onestă, are candoare, destul de multe momente comice, un ritm bun care te ţine în poveste. De asemenea, mi spune Răzvana Niţă, mi se pare o idée bună renunţarea la trimiterile în contemporan cu orice preţ, la realitatea adesea lipsită de gust sau, şi mai rău, orice urmă de valoare. Spectacolul beneficiază şi de nişte costume inspirate, inedite şi cu umor imaginate de Anca Pâslaru, dar şi de partituri cu talent acoperite de actori cu experienţă, dintre care merită remarcaţi: Cristian Irimia, Alexandrina Halic, Daniel Tudorică.[...] Preţul unui bilet este de 10 lei.
 

Vă recomandăm şi:

Teatru. Toamna culturală debutează pe 19 septembrie cu "Mobilă şi durere"

FOTO Marii artişti ai României interbelice, îndrăgostiţi de Călăraşi

FOTO Omul care a emancipat Călăraşiul în perioada interbelică

FOTO Brâncuşi din Bărăgan. Ion Vlad, sculptorul care le-a dat lecţii francezilor la Sorbona

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite