Provocarea verii: şase săptămâni de abstinenţă. Campanie pentru renunţarea la un viciu, promovată de Biserică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campanie pentru renunţarea la fumat FOTO Biserica Adventistă
Campanie pentru renunţarea la fumat FOTO Biserica Adventistă

Trei  excursii în valoare de 1.200 euro sunt puse în joc în cadrul campaniei antifumat ”Renunţi şi câştigi”, un proiect de promovare a sănătăţii. Evenimentul este organizat de Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din România, în parteneriat cu Societatea Română de Pneumologie.

Conform statisticilor, cauză principală de deces, boală şi sărăcie, epidemia de tutun este una dintre cele mai mari ameninţări la adresa sănătăţii publice cu care s-a confruntat lumea, omorând peste 8 milioane de persoane pe an. 

Tutunul este singurul produs consumat legal care poate ucide până la jumătate (50%) din cei care îl folosesc ca atare, fiind cea mai prevenibilă cauză de mortalitate şi morbiditate. Fiecare adult care moare prematur, este înlocuit de doi copii care încep să fumeze.

„În acest sens, organizăm în cadrul Bibliotecii Naţionale din Bucureşti, în data de 31 mai 2022, ora 15.00, o conferinţă antifumat prin intermediul căreia dorim să sensibilizăm persoanele cu influenţă cu privire la efectele devastatoare ale fumatului asupra sănătăţii şi necesitatea iniţierii unor acţiuni ample de prevenire a acestui obicei nesănătos", au anunţat organizatorii campaniei.

Consiliere gratuită pentru participanţi

Cei care doresc să-şi schimbe obiceiul pot lua parte la campania antifumat ”Renunţi şi câştigi”. Provocarea presupune renunţarea la fumat pentru o perioadă de şase săptămâni. Înscrierea pentru participarea în concurs a debutat la 1 aprilie  şi se va încheia în 31 mai 2022. Cele şase săptămâni de abstinenţă de la fumat vor începe în data de 1 iunie şi se vor încheia pe 12 iulie. 

În acest timp, participanţii vor beneficia de consiliere online, psihologică şi medicală gratuită. Fiecare participant care va respecta regulamentul campaniei publicat pe pagina de internet renuntisicastigi.ro, va fi considerat câştigător şi va putea participa la tragerea la sorţi a Marelui Premiu, unul din cele 3 premii în valoare de 1200 euro. Fiecare participant va primi un premiu oferit de Editura Viaţă şi Sănătate, dar şi produse alimentare oferite de companiile SanoVita şi Active Life. 

Înscrierile la concurs se pot face de pe site- ul www.renuntisicastigi.ro, în perioada 1 aprilie – 31 mai 2022.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Risc de epidemie în Mariupol. OMS se pregăteşte cu vaccinuri contra holerei

Cum s-a spulberat faima armatei ruse. „Au făcut o greşeală pe care nu o mai făcuse nimeni de 3.000 de ani”

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite