Prognoza meteo: Se anunţă o toamnă călduroasă. Când se schimbă vremea radical, unde lovesc ploi puternice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un episod de toamnă autentică, vremea va deveni din nou călduroasă în următoarele zile, în special în vestul şi sudul ţării. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a publicat prognoza până pe 5 octombrie. Se anunţă temperaturi mai ridicate decât cele specificie perioadei, iar ploile se întoc în forţă din data de 14 septembrie.

Duminică, 6 septembrie, conform meteorologilor,  vemea va continua să se încălzească, astfel încât va deveni călduroasă în vestul şi sudul ţării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza la munte, unde izolat vor fi condiţii să plouă. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 33 de grade, iar cele minime între 11 şi 22 de grade, mai scăzute în depresiuni spre 8 grade.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade, iar cea minimă de 15...17 grade. 

Luni se face şi mai cald. Vremea va deveni călduroasă la amiază în cea mai mare parte a teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare la munte, iar spre seară şi noaptea şi în regiunile vestice, nord-vestice şi nordice, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în partea a doua a intervalului în est şi nord-est, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26...27 de grade pe litoral şi 33 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime în general între 10 şi 20 de grade.

La miază în Capitală se anunţă o maximă termică de 30...31 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă de 14...17 grade.

Prognoza meteo lunară:

Săptămâna 07.09.2020 – 14.09.2020

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în sud-vest. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Săptămâna 14.09.2020 – 21.09.2020

Temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile estice şi sud-estice. Excepţie vor face regiunile vestice şi nord-vestice, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii vor fi local excedentare în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Săptămâna 21.09.2020 – 28.09.2020

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 28.09.2020 – 05.10.2020

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea sudică.

Vă mai recomandăm şi:

INTERVIU Pavel Bartoş, actor: „În copilărie, idealul meu era să fiu lucrător la alimentară“

Fata de 16 ani dispărută în 20 august din Caracal a fost găsită la peste 50 km distanţă. Ce au aflat poliţiştii

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite