Prognoza meteo: România, lovită de ger cumplit. Cum va fi vremea în decembrie şi unde se anunţă ninsori abundente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frigul pătrunzător pune stăpânire pe România în următoarele săptămâni, când valorile termice vor fi sub mediile multianuale ale perioadei. Până pe 17 decembrie, cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în prima parte a intervalului şi uşor deficitare către jumătatea lunii decembrie, relevă prognoza de specialitate, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Cum va fi vreme până pe 17 decembrie:

Săptămâna 19.11.2018 – 26.11.2018

Valorile termice vor fi în general apropiate de mediile multianuale ale perioadei în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în restul ţării vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în nord-vestul ţării, iar în restul teritoriului precipitaţiile estimate a se înregistra în acest interval vor fi peste cele normale ale perioadei.

Săptămâna 26.11.2018 – 03.12.2018

Valorile termice se vor situa sub cele normale în toate regiunile, cu o abatere negativă mai prununţată în partea de est a ţării. Cantităţile de precipitaţii estimate a se înregistra în acest interval vor fi uşor excedentare în regiunile sudice si vestice, iar în restul ţării acestea vor fi în general apropiate de cele normale ale săptămânii.

Săptămâna 03.12.2018 – 10.12.2018

Mediile temperaturii aerului vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, cu posibilitatea ca acestea să fie uşor mai scăzute în regiunile estice şi uşor mai ridicate în vestul, nord-vestul şi centrul ţării. Cantităţile de precipitaţii ce se vor înregistra în acest interval vor fi uşor deficitare în regiunile sudice şi uşor excedentare în nord-vestul ţării, iar în rest se vor situa în jurul celor normale ale perioadei.

Săptămâna 10.12.2018 – 17.12.2018

Valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât mediile multianuale ale perioadei în estul şi sud-estul teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale ale săptămânii. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel climatologic normal pentru această dată, la nivelul întregii ţări.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite