Prognoza meteo: Iarna loveşte cu furie România. Când se anunţă ninsori şi ger năprasnic şi cum va fi până pe 7 ianuarie

0
0

Un nou episod de iarnă adevărastă loveşte România.  Vremea rea cuprinde toată ţara. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), în noaptea de marţi spre miercuri, masa de aer rece din nordul Europei va coborî peste ţara noastră şi  va aduce ger năprasnic. Astfel, de miercuri răcirea va fi semnificativă, cu temperaturi chiar sub normalul perioadei.

ANM a actualizat estimările meteorologice până la începutul lunii ianuarie 2019. În perioada Crăciunului şi de Revelion valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână. De asemenea, cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în acest interval, pe întreg teritoriul României.

Săptămâna 10.12.2018 – 17.12.2018

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii estimate a se înregistra în acest interval vor fi în general excedentare, iar excedentul va fi mai pronunţat local în regiunile sudice şi în zonele montane din sud-vestul ţării.

Săptămâna 17.12.2018 – 24.12.2018

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât mediile climatologice ale săptămânii, la nivelul întregii ţări, iar abaterea termică va fi mai pronunţată în vestul şi nord-vestul teritoriului.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice şi nordvestice, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă.

Săptămâna 24.12.2018 – 31.12.2018

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, cu o abatere pozitivă mai accentuată în extremitatea vestică a ţării.

Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în acest interval, pe întreg teritoriul României.

Săptămâna 31.12.2018 – 07.01.2019

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele normale ale săptămânii, la nivelul întregii ţări.

Regimul pluviometric va fi apropiat de ce normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite