Prognoza meteo. Ce vreme aduce luna octombrie, de când se încălzeşte şi unde se anunţă ploi torenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea rea a pus stăpânire pe toată ţară: vânt, ploi şi temperaturi scăzute, iar la munte chiar au căzut primii fulgi de zăpadă. Specialiştii vin însă cu veşti bune. Frigul se mai domoleşte şi de la sfârşitul săptămânii temperaturile încep să crească.

Zilele friguroase, mai degrabă de iarnă decât de început de toamnă, vor deveni amintire. Mercurul începe să urce timid în termometre ajungând la maxime de 25 de grade.Joi, cea mai rece zi din această toamnă a venit cu ninsori puternice la munte. În Bucegi, pe Vârful Omu, deja este iarnă autentică. Au fost -4 grade Celsius, iar stratul de zăpadă a ajuns la zece centimetri.

Temperaturi peste medii

Chiar dacă avem parte de vreme capricioasă, specialiştii din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM) au anunţat că prognoza pe următoarele 3 luni nu e de speriat. De exemplu, luna octombrie va fi caldă, cu temperaturi medii peste valorile normale pentru această perioadă în toată jumătatea de sud a ţării, în restul teritoriului urmând a fi cele obişnuite. Cel mai cald va fi în Dobrogea (11-14 grade) şi în Banat (10-12 grade), în timp ce în Muntenia vom avem temperaturi între 9 şi 12 grade. Mai rece va fi în Moldova (5-12 grade ) şi în Transilvania (6-10 grade).

Unde va ploua cel mai mult

Cantităţile lunare de precipitaţii vor avea o tendinţă de excedent în cea mai mare parte a ţării. Cel mai mult va ploua în Oltenia 38-70 litri/mp, Maramureş 39-68 l/mp, Muntenia-33-49 l/mp.

În următoarele zile, în Bărăgan vreme se anunţă frumoasă. Temperaturile cresc treptat, începând de vineri, 2 octombrie, când sunt prognozate 18 grade şi ajung luni, 5 octombrie la 25 de grade Celsius. Nopţile şi dimineţile rămân în continuare reci, cu minime care nu depăşesc 10 grade Celsius.

Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo pe 3 luni. Când vine prima zăpadă, cât de cald va fi în decembrie şi unde plouă cel mai mult

Alertă meteo. Ciclonul care traversează România aduce vreme de coşmar: vijelii, ploi şi grindină

Valul de frig loveşte România. În ce regiuni se răceşte şi vin ploi, unde continuă vara târzie

Prognoza meteo. Toamnă cu val de caniculă fără precedent. Când şi unde se răcoreşte şi se anunţă ploi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite