Prognoza meteo: Când se schimbă vremea. În ce zone se mută ploile, cât de frig se face şi ce se anunţă în octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce sâmbătă  fost declarată cea mai călduroasă zi din săptămână, cu temperaturi de 30 de grade Celsius, de duminică vremea se va mai răci, însă nu suficient cât să ne apropiem de normalul perioadei. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) anunţă că ploile se vor muta în sudul ţării.

Meteorologii spun că valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul anterior în toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi local ploi în jumătatea de sud a ţării, în special în zonele montane şi doar cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în est, sud-est, sud-vest şi la munte, îndeosebi pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade, uşor mai coborâte în estul Transilvaniei.

Duminică, în cea mai mare parte a ţării valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent, devenind în general apropiate de cele normale în aceastã perioadă din an. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi de scurtă durată local la munte, în sud şi în sud-est şi pe arii restrânse în centru. Izolat ploile vor fi însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, sudul Olteniei şi pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 şi 29 de grade, iar cele minime între 7 şi 17 grade, mai coborâte în depresiunile intramontane, spre 4 grade. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţă.

Maxime de 28 de grade

Săptămână începe cu vreme bună, predominant frumoasã, iar valorile termice se vor situa peste cele normale în aceastã perioadă din an în vest şi sud-vest şi în jurul mediilor climatologice în celelalte zone. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 28 de grade, iar cele minime între 7 şi 16 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 4...5 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sud-vestul ţării şi la munte, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. În zonele joase, dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţã.

Vremea va fi frumoasă şi caldă în majoritatea zonelor ţării, marţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 29 de grade, iar cele minime în general între 6 şi 16 grade. În zonele joase, dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţã.

Evoluţia vremii în următoarele săptămâni

Săptămâna 17 – 24 septembrie 2018 

Temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât normalul climatologic al s ăptămânii în cea mai mare parte a ţării, cu abateri mai mari, local, în regiunile vestice şi nord-vestice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toate regiunile ţării.

Săptămâna 24 septembrie – 1 octombrie 2018

Valorile termice medii ale perioadei este posibil să se situeze în apropierea normelor climatologice în cea mai mare parte a ţării

Săptămâna 1 – 8 octombrie 2018

Mediile valorilor termice se vor situa în apropierea normei climatologice a săptămânii în jumătatea estică a teritoriului, iar în rest vor fi, posibil, uşor peste aceste medii.

Regimul pluviometric se va încadra în limitele normale ale perioadei în jumătatea nordică a teriotriului şi va fi, posibil, uşor excedentar în sud.

Săptămâna 8 – 15 octombrie 2018

Mediile valorilor termice se vor situa în apropierea normei climatologice a săptămânii.

Cantităţile de precipitaţii vor fi, posibil, excedentare pe arii restrânse din sudul ţării, iar în rest vor fi apropiate de normalul săptămânii.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite