Problema deşeurilor menajere din zona 10 nivele, pusă în discuţie publică pe 23 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşeurile menajere sunt colectate de Rebu de la 1 octombrie FOTO Adevărul
Deşeurile menajere sunt colectate de Rebu de la 1 octombrie FOTO Adevărul

Autorităţile locale şi REBU, noul operator de salubrizare din Călăraşi, cheamă locatarii blocurilor de la 10 Nivele la o întâlnire, pe 23 octombrie, ora 17.30, în sala de şedinţe a Primăriei. Tema întâlnirii este legată identificarea unor soluţii privind problema deşeurilor menajere şi folosirea ghenele din interiorul blocurilor.

În urmă cu o săptămână, Rebu a anunţat că ghenele din fiecare bloc vor fi desfiinţate. “Facem apel la toţi călărăşenii să depoziteze gunoiul menajer în containere şi nu pe jos”, spun reprezentanţii Primăriei, În urma scandalului creat de gunoaiele care au sufocat mai bine de o săptămână oraşului, la începutul lunii octombrie, atunci când Rebu a intrat în “ pâine“.

Noul contract cu Rebu a intrat în vigoare la 1 octombrie

De la 1 octombrie 2017 a încetat activitatea firmei Urban SA, care a asigurat până în prezent colectarea gunoiului menajer  pe raza municipiului Călăraşi şi conform noului contract, gestiunea revine firmei Rebu. “Faţă de contractul vechi apar modificări în sensul că firma Rebu colectează acest gunoi menajer în formă selectivă, drept pentru care, pe platformele de gunoi ale municipalităţii, vor fi amplasate containere care vor avea incripţionat pe ele un cod, fiecare cod reprezentând un tip de deşeuri. O altă particularitate a contractului cu Rebu, care a fost încheiat în urmă cu mulţi ani, este că, nu se va mai face colectarea gunoiului menajer din poartă în poartă, urmând ca cetăţenii să ducă în mod selectiv gunoiul menajer, la platformele special amenajate care sunt amplasate la anumite distanţe de imobilul în care locuiesc”, a precizat Viorel Ivanciu, viceprimarul oraşului.

Vă recomandăm şi:

Închiderea la timp a gropilor de gunoi ar putea scoate Buzăul din clauza de infrigement până la sfârşitul acestui an

Incendiu la groapa de gunoi a Braşovului

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite