Primăria Călăraşi face credit pe 15 ani. Împrumut de 42 milioane de lei pentru modernizarea străzilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au aprobat joi, 29 martie, proiectul privind contractarea unei finanţări rambursabile interne în valoare de  42.000.000 lei, pe o perioadă de 15 ani, din care 3 ani perioadă de tragere şi 12 ani perioadă de rambursare .

Potrivit anexei la proiect, mai multe obiective se află în plan pentru a a fi realizate din acest împrumut bancar: modernizarea strazii Varianta Nord, cu o valoare de 13 milioane lei, amenajarea unei reţele de canalizare menajeră şi pluvială în cartierul Măgureni,  dar şi modernizarea străzilor din acest cartier, precum şi lucrări pe străzile Plevna, Rahova, Viitor, Prelungirea Independenţei.

Conform Primăriei Călăraşi, pe perioada derulării împrumutului bancar, ori de câte ori este nevoie, obiectivele de investiţii pot suporta modificări de sume (funcţie de indicatorii tehnico-economici ce vor reieşi în urma proiectării) sau chiar completarea lor, în funcţie de priorităţi şi de corelarea cu alte lucrări, în special cele de reţele subterane.  

"După cei trei ani de tragere a creditului în valoare de 42.000.000 lei, în condiţiile contractării cu o dobândă ROBOR 3M(2,09)+marja fixă de 1,5%, gradul de îndatorare cel mai mare, cumulând cele doua credite (25.000.000 lei şi 42.000.000 lei) ar fi în anul 2023  de  9,91%, adică serviciul total al datoriei va fi de 7.809 mii lei raportat la o medie veniturilor proprii de 78.811 mii lei. Acest lucru înseamnă că în anul 2023, rata datoriei publice lunare nu va fi mai mare de 651 mii lei, în condiţiile menţinerii dobânzilor prezentate mai sus. Menţionăm faptul că acest proiect ce implică modernizarea străzilor din municipiul Călăraşi nu a fost votat de către grupul consilierilor locali ai PSD", spun reprezentanţii Primăriei.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite