Prevenirea consumului de stupefiante începe la grădiniţă. Ce proiecte vor fi derulate de CPECA  în unităţi şcolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Călăraşi implementează şi în anul şcolar 2016-2017 proiectele locale tradiţionale de prevenire a consumului de droguri, începând cu mediul preşcolar şi până la liceu: S.M.A.R.T. ed. a IV-a,  „Copilărie fără vicii” ed. a III-a şi „Puzzle…Decide!” ed. a III- a.



Proiectul S.M.A.R.T. (S– sănătos, M- motivat, A– atent, R– responsabil, T– tenace) ed. a IV -a este adresat preşcolarilor şi are ca scop dezvoltarea deprinderilor unui stil de viaţă sănătos pe baza cunoaşterii şi respectării igienei, alimentaţiei şi relaţiilor interpersonale sănătoase. Proiectul este implementat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi în 9 grădiniţe din Călăraşi.

Proiectul „Copilărie fără vicii” ed. a III- a urmăreşte informarea şi educarea elevilor din 12 clase de a IV-a cu privire la consecinţele nocive ale consumului de tutun şi alcool.  În cadrul activităţilor vor fi abordate mai multe teme: „Ştiu care sunt limitele mele”, “Gândesc înainte să acţionez”, „Tutunul - bun sau rău?” şi „Alcoolul – e necesar?”, utilizându-se materiale informative şi aplicate jocuri de rol adecvate vârstei.

Creşterea nivelului de informare

Proiectul “Puzzle...decide!” ed. a III a este adresat liceenilor din 16 clase de a IX-a şi are ca scop creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare,  în vederea neînceperii sau întârzierii debutului consumului de tutun, alcool, droguri şi substanţe noi psihoactive în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber.

În cadrul acestor proiecte, specialiştii CPECA susţin mai multe teme, cu o frecvenţă lunară, adaptate vârstei beneficiarilor. În luna octombrie 2016 a fost susţinută de către specialiştii CPECA Călăraşi prima temă  din cadrul fiecărui proiect: „Stil de viaţă sănătos” – preşcolari, „Am propriile limite şi gândesc înainte de a acţiona” – clasa a IV-a,  şi „Alcoolul” – clasa a IX-a.  Activităţile proiectelor vor continua în perioada următoare, când vor fi derulate şi acţiuni specifice pentru marcarea Zilei Naţionale fără Tutun – 17 noiembrie 2016.


Vă recomandăm şi:

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite