Poliţia, cu ochii pe şoferi! Amenzi de peste 89.000 de lei aplicate într-o singură zi pentru abateri în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii legii au intensificat acţiunile în trafic Foto:Adevărul
Oamenii legii au intensificat acţiunile în trafic Foto:Adevărul

În doar 24 de ore, poliţiştii de la Serviciul Rutier au aplicat amenzi în valoare de peste 89.000 şoferilor care au încălcat viteza în trafic, dar şi pietonilor care au traversat neregulamentar punându-şi astfel vieţile în pericol.

1.270 de autovehicule au fost verificate în cadrul acţiunilor ce se desfăşoară în perioada 26 – 28 noiembrie pe toate drumurile din judeţ. Pe 26 noiembrie, poliţiştii rutieri au constatat 443 de abateri, dintre care 418 de la prevederile legislaţiei în materia circulaţiei pe drumurile publice.  Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 89.870 lei. Pentru nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă au fost aplicate 59 de sancţiuni contravenţionale, 77 de pietoni fiind amendaţi pentru traversare  neregulamentară. Pentru nerespectarea limitelor de viteză au fost aplicate 133 sancţiuni, iar 5 pentru trecere pe culoarea roşie a semaforului. 4 conducători auto au fost amendaţi pentru neacordare de prioritate. Au fost constatate şi alte 125 de abateri de la regulile de circulaţie.

Nu s-a înregistrat niciun accident

Poliţiştii au reţinut şi 15 permise de conducere(cele mai multe pentru neacordare de prioritate pietonilor) şi au retras 12 certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, defecţiuni tehnice sau lipsa asigurării obligatorii. Într-un caz a fost dispusă şi imobilizarea autovehiculului. „Pe 26 noiembrie, pe drumurile publice din judeţul Călăraşi, nu s-au produs accidente rutiere, soldate cu victime. Acţiunile poliţiştilor rutieri din cadrul structurilor de poliţie rutieră şi de ordine publică vor fi intensificate şi în următoarele zile. Vor fi utilizate toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, aflate în dotare”, a precizat inspector de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.
 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite