Ploaia torenţială face ravagii. Zeci de gospodării, inundate la Budeşti şi Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii, solicitaţi să intervină Foto:ISU Călăraşi
Pompierii, solicitaţi să intervină Foto:ISU Călăraşi

Ploaia torenţială ce nu mai conteneşte de mai bine de 48 de ore a dat bătăi de cap în mai multe localităţi din judeţ. Zeci de case au fost inundate la Călăraşi şi Budeşti, iar echipajele de pompieri abia au putut să facă faţă solicitărilor.


Alarma s-a dat de luni după-amiază când oamenii au sunat disperaţi la 112 atunci când au vîzut că apa le intră în case. Echipaje specializate de intervenţie ale I.S.U acţionează la Călăraşi şi Budeşti pentru evacuarea apei din mai multe anexe gospodăreşti, care au fost afectate de inundaţii, în urma precipitaţiilor abundente căzute într-un interval lung de timp. Prin intervenţia lor eficientă, pompierii militari au reuşit să salveze până la acest moment bunuri materiale în valoare de aproximativ 350.000 de lei, limitând în timp optim posibilitatea inundării şi altor locuinţe.

Case, la un pas de prăbuşire


Pompierii au acţionat, începând de luni pe raza localităţii Budeşti, pe străzile: Oituz, 1907, Avram Iancu şi Independenţei, pentru evacuarea apei din 7 gospodării cetăţeneşti, iar în municipiul Călăraşi, începând de marţi dimineaţă pe străzile Andrei Şaguna, Ecaterina Teodoroiu, Miron Costin, Aleea Garajului şi Eremia Grigorescu, pentru evacuarea apei din 6 anexe gospodăreşti.

„Trebuie menţionat şi faptul că exista pericolul ca mai multe locuinţe, care erau construite din chirpici să se surpe din cauza apei acumulate în exces în gospodării, însă salvatorii au reuşit în timp util să înlăture această posibilitate”, a precizat plt. maj Ovidiriu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călăraşi. Echipajele de pompieri s-au deplasat la solicitări cu autospeciale şi motopompe şi au acţionat pentru evacuarea apei timp de aproximativ 18 ore în oraşul Budeşti, iar în Călăraşi intervenţiile continuă şi la această oră.

Călăraşiul şi alte opt judeţe se află sub cod portocaliu de vreme rea, de luni seară şi până miercuri, 2 octombrie la miezul nopţii. Meteorologii au anunţat furtuni puternice şi precipitaţii abundente.

Vă recomandăm şi:

METEO Weekend cu brumă şi temperaturi mai mici cu 10 grade

Bărăganul, sub cod portocaliu de vreme rea. Plouă în două zile cât într-o lună

METEO Weekend cu brumă şi temperaturi mai mici cu 10 grade

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite