Peste o tonă de substanţe periculoase, descoperite de poliţişti la Dor Mărunt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produsele periculoase au fost descoperite în comuna Dor Mărunt FOTO IPJ Călăraşi
Produsele periculoase au fost descoperite în comuna Dor Mărunt FOTO IPJ Călăraşi

Legalitatea operaţiunilor cu substanţe de protecţie a plantelor a fost verificată de poliţişti şi a dat la iveală o serie de nereguli.

Peste 800 de litri şi 750 de kilograme de produse chimice cu termenul de valabilitate expirat, devenite deşeuri şi care nu au fost eliminate, au fost descoperite de poliţişti la sediul unei firme din comuna Dor Mărunt, Călăraşi.

Oamenii legii desfăşoară la nivel naţional, până pe 20 mai, acţiunea „FITOS 2022”, în scopul îmbunătăţirii siguranţei şi sănătăţii cetăţenilor, prevenirii şi combaterii faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor.

Astfel, la data de 9 mai, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Călăraşi au desfăşurat mai multe controle pentru a-i depista pe cei care încalcă legea..

În urma verificărilor la sediul unei societăţi comerciale din comuna Dor Mărunt, au descoperit cantitatea de 838 litri şi 750 kilograme de produse de protecţie a plantelor cu termenul de valabilitate expirat, devenite deşeuri şi pentru care nu au fost luate măsuri de eliminare. 

Administratorul unităţii s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Joe Biden a semnat legea „Lend-lease” pentru Ucraina. Apărătorii din uzina Azovstal rezistă încă, în cea de 75-a zi a războiului

Cum explică specialiştii succesul militar al Ucrainei la Harkov

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite