Peste o sută de salvatori cu 28 de autospeciale, la un exerciţiu tactic de cooperare în cazul producerii unui seism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de persoane cu 28 de autospeciale au participat luni seară, între orele 21.00-23.30, pe platforma unui mare magazin de bricolaj, situat la ieşirea din municipiul Călărşai la un amplu exerciţiu tactic de cooperare în cazul producerii unui cutremur. Au fost simulate mai multe intervenţii de salvare a persoanelor şi acordarea primului ajutor, salvări de la înălţime, căutare victime surprinse sub dărâmături cu echipă canină.

Conform ISU Călăraşi, la această aplicaţie tactircă au participat cadre ale I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, cât şi 1 P.M.A. Post Medical Avansat, aparţinând I.S.U. „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa, medicul Coordonator U.P.U. SMURD – doctor în medicină de urgenţă - Viorica Gheorghiţă, reprezentanţi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean Călăraşi, echipaje ale Poliţiei Române, Jandarmeriei, Poliţiei Locale, Inspectoratului de Stat în Construcţii, reprezentanţii Crucii Roşii - Filiala Călăraşi, specialişti din cadrul furnizorului de gaze naturale, cât şi, desigur, personal şi reprezentanţi ai Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă al magazinului de bricolaj.

Tema exerciţiului tactic de cooperare a urmărit modul de acţiune al forţelor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă in cazul producerii unor situaţii de urgenţă  şi asigurarea unui răspuns coordonat al tuturor structurilor cu atribuţii de intervenţie la nivelul judeţului Călăraşi în cazul producerii unui cutremur de mare intensitate cu manifestări deosebit de rapide si efecte limitate in timp, având ca rezultat victime multiple.

Imagine indisponibilă

Potrivit scenariului, 10 persoane au avut de suferit în urma cutremurului şi au rămas blocate în diverse puncte ale magazinului, iar alte 10 s-au auto-evacuat.

Imagine indisponibilă

"Aplicaţia tactică de cooperare cu forţe şi mijloace în teren s-a desfăşurat în condiţii optime, fiind bifate toate cererile scenariului de intervenţie, s-au simulat proceduri dintre cele mai complexe, iar la final, s-a putut spune că exerciţiul s-a dovedit a fi un bun antrenament pentru o situaţie reală.

Imagine indisponibilă

Astfel de exerciţii de cooperare se vor mai desfăşura şi în următoarele etape, în concepţii asemănătoare, astfel încât personalul participant să poate deprinde abilităţi eficiente de salvare în condiţiile cele mai vitrege de intervenţie", a explicat plt adj. Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călăraşi.

Imagine indisponibilă
Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite