Peste 400 de amenzi, aplicate în minivacanţa de Sfânta Maria. Cele mai multe abateri, descoperite în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia, la datorie în zilele libere FOTO Adevărul
Poliţia, la datorie în zilele libere FOTO Adevărul

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi s-au aflat la datorie în perioada minivacanţei de Sfânta Maria şi au desfăşurat o serie de acţiuni atât cu caracter preventiv pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, cât şi pe palierul combaterii infracţionalităţii.

 În cele 5 zile ale minivacanţei de Sfânta Maria, poliţiştii călărăşeni au organizat 21 de acţiuni, au constatat 60 de infracţiuni şi au reţinut 26 de permise de conducere.

În perioada 11 - 15 august, peste 120 de poliţişti s-au aflat în teren pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat şi pentru creşterea siguranţei rutiere. Astfel au fost constatate 60 de infracţiuni, dintre care 15 contra persoanei, 24 contra patrimoniului şi 12 la regimul siguranţei rutiere. În această perioadă, au fost prinşi în flagrant 13 autori de infracţiuni, faţă de 4 persoane fiind luate măsuri preventive, iar 2 persoane care erau urmărite au fost depistate de poliţişti. Oamenii legii au aplicat 456 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 189.593 de lei, dintre care 80 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate şoferilor prinşi pe picior greşit. Este vorba despre 371 de sancţiuni contravenţionale privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 4 pentru consum de alcool şi 155 pentru depăşirea limitelor de viteză. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 26 de permise de conducere, dintre care 4 pentru consum de alcool şi 12 pentru viteză, fiind retrase 8 certificate de înmatriculare auto. În ultimele zile, în judeţul Călăraşi, ca urmare a măsurilor luate în această perioadă, nu s-au produs accidente rutiere grave, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti.
 

Vă recomandăm şi:

Filtru pe traseul Lehliu Gară-Fundulea. Un şofer, amendat cu 20.000 pentru lipsa documentelor de transport

Razie în trafic. Poliţia, cu ochii pe transportatorii de persoane şi de marfă

Razie în trafic. Transportatorii de marfă şi de persoane, în vizorul poliţiştilor

Razie pe şosele. Poliţia, cu ochii pe şoferii băuţi sau care consumă droguri

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite