Pedeapsă. Fost agent de poliţie, condamnat la 3 ani de închisoare în scandalul “Mită pentru permise”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Demostene(prim-plan), în timpul percheziţiilor ofiţerilor DGA Foto:Ediţia
Nicuşor Demostene(prim-plan), în timpul percheziţiilor ofiţerilor DGA Foto:Ediţia

Mai mulţi angajaţi ai Serviciului Permise şi Înmatriculări Călăraşi au intrat în vizorul ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie(DGA), după ce ar fi primit şpagă pentru acordarea carnetului auto. La aproape 4 luni de la percheziţiile care au avut loc în birourilor poliţiştilor, unul dintre ei a fost condamnat.

Nicusor Demostene, fost agent de poliţie examinator, a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare. Acesta nu este singurul inculpat din dosar. Alături de el figurează 13 persoane. Nicusor Demostene este acuzat de trafic de influenţă, dare şi luare de mită. Potrivit oficialilior D.G.A, acesta primea sume cuprinse între 400-500 de euro, pentru facilitarea obtinerii permiselor auto. Soluţia Tribunalului Călăraşi poate fi atacată cu recurs.

Intermediarul, un director de vânzări

Potrivit anchetatorilor, din datele şi informaţiile obţinute, a rezultat că un director de vânzări la o societate comercială din  Olteniţa, primea  400-500 euro de la diferiţi candidaţi care susţineau examenul practic pentru obţinerea permisului de conducere, susţinând că are influenţă asupra unui agent examinator  din cadrul Serviciului Permise Călăraşi. Acesta, în ziua dinaintea examenelor se întâlnea cu agentul examinator căruia îi indica numele candidaţilor pe care îi ,,susţinea”.

Chestionare gate completate

Pentru acest lucru, poliţistul primea 400-500 de euro pentru fiecare candidat pe care îl „ajuta” să promoveze examenul. „Una dintre modalităţile prin care bărbatul din Olteniţa recruta persoanele doritoare să promoveze facil şi sigur proba practică a examenului auto consta în recomandarea acestora de către instructorul auto, dintre cursanţii şcolii sale de şoferi”, se precizează într-un comunicat al DGA. Aceleaşi surse confirmă că există suspiciuni potrivit cărora chestionarele teoretice pe care candidaţii respectivi le-au susţinut pe calculator ar fi fost deja completate
 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite