Ora Pământului, sărbătorită pe 28 martie. Călărăşenii, invitaţi să stingă lumina şi să iasă la plimbare în parc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timp de o oră se sting toate luminile în oraş Foto:Arhivă Adevărul
Timp de o oră se sting toate luminile în oraş Foto:Arhivă Adevărul

Călărăşenii sunt invitaţi sâmbătă, 28 martie, să stingă toate becurile timp de o oră şi să iasă la alergarea sau la o plimbare în parc. Autorităţile locale vor sărbători Ora Pământului, în intervalul 20.30-21.30.



 
“Campania de anul acesta este o invitaţie să ne dăruim energia naturii – de Earth Hour şi apoi în fiecare zi, pentru a contribui la un mediu mai curat, mai bine îngrijit şi, deci, mai sănătos. Mesajul şi îndemnul nostru pentru comunitatea Earth Hour din România este Dăruieşte naturii din energia ta!”, a anunţat Primăria Călăraşi.
 
Tot oamenii sunt sfătuiţi să stingă luminile în case şi să iasă la o alergare nocturnă, la o tură cu bicicleta sau o simplă plimbare simbolică prin oraş, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consumăm energie acasă, putem alege să dăruim propria energie, în aer liber. Crosul sau alergarea simbolică nu au o natură competitivă, ci au rolul de a aduce împreună oameni cu valori şi interese similare şi să promoveze cauza de mediu odată cu oraşe din întreaga lume. Mediul este un subiect de interes major şi mai actual decât oricând promovând, în acelaşi timp, mijloacele de deplasare prietenoase cu natura şi benefice pentru organism.
 
Earth Hour, campanie mondială, unică în istorie, de conştientizare a problemelor mediului înconjurător generate de activitatea umană,  a reuşit să implice, în anul, 2010 aproximativ 1,3miliarde de oameni din 128 de ţări.
 

Vă recomandăm şi:

Râmnicenii sting lumina de “Ora Pământului”

Stingem lumina voluntar. O oră stăm pe întuneric pentru a proteja natura

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite